Política 19/02/2013

Policies i fiscals escorcollen la seu de Método 3 en presència del director de l'agència

Hi són presents els dos fiscals que porten la investigació. El cos de seguretat espanyol ha sol·licitat aquest migdia al jutge permís per registrar la seu, després de prendre declaració als quatre detinguts

Ara
2 min
Periodistes davant de la seu de Método 3 a la Diagonal, durant l'escorcoll / EFE

BarcelonaLa policia registre des de primera hora d'aquesta tarda la seu de Método 3 de la Diagonal en presència del director de l'agència de detectius després que fos detingut aquest dilluns juntament amb tres treballadors més. El detingut ha entrat a la seu de Método 3 amb la cara tapada, després que aquest migdia la policia espanyola hagi sol·licitat al jutge, gairebé un dia després d'efectuar les detencions i prendre declaracions, l'ordre d'escorcoll, segons han informat fonts judicials a l'Ara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el registre també hi són presents els dos fiscals anticorrupció que porten el cas, Emilio Sánchez-Ulled i Fernando Bermejo. A més de les seus de Método 3, la policia espanyola també escorcolla els domicilis particulars dels detinguts en l'operació, a Barcelona i Gavà, i la seu de Madrid.

També hi ha presència policial en una de les subseus de l'agència de detectius, en aquest cas, situada al número 124 del carrer Aribau, davant del restaurant on se sospita que es va gravar de manera il·legal una conversa entre la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

Dos exdetectius de Método 3 admeten les escoltes a La Camarga "a instàncies dels seus caps"

L'operació té lloc hores després de la detenció del responsable de l'agència de detectius i tres extreballadors més. Dos dels extreballadors de Método 3 han admès davant la policia haver enregistrat "a instàncies dels seus caps" les converses entre la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez, en el dinar a La Camarga l'any 2010. El director de l'agència, Francisco Marco, i tres extreballadors, Elisenda Villena –germana d'Ana Villena, assessora jurídica del PSC–, Julián Peribáñez i Álex Borreguero, detinguts ahir, han declarat fins a les tres de la matinada a les dependències de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya. Estan acusats d'un delicte de descobriment i revelació de secrets.

Segons informen la SER, 'El País' i RAC1, Marco ha negat haver encarregat les escoltes i ha evitat contestar la resta de preguntes de l'interrogatori policial.

Peribáñez ha admès, en canvi, haver fet fotos al restaurant, i Borreguero, haver col·locat el micro al ram de flors del centre de la taula. No s'ha aclarit qui va encarregar les escoltes, tot i que Borreguero ha insinuat que Sánchez-Camacho estava al corrent de la gravació i que fins i tot es va estudiar que ella mateixa portés la gravadora. Al final aquesta opció es va descartar perquè podia ser comprometedora per ella i es va optar per instal·lar un micròfon ocult.

Els quatre detinguts han de passar a disposició del jutge en les pròximes hores.

stats