Política 13/10/2015

Colau, en la protesta contra la querella: "Ens mostrem coresponsables de la convocatòria del 9-N"

La plaça Sant Jaume, plena de gom a gom per donar suport a Mas, Ortega i Rigau

N. Orriols / L. Vicens
2 min
La protesta a la plaça Sant Jaume contra les imputacions de Mas, Rigau i Ortega pel 9-N, el dia que han declarat Rigau i Ortega / PERE VIRGILI

Barcelona"Ens mostrem coresponsables de la convocatòria del 9-N feta amb criteris democràtics i cívics". Aquesta és la frase de suport a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega, imputats per l'organització del 9-N, que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha pronunciat durant la lectura del manifest a la plaça Sant Jaume per rebutjar les querelles "antidemocràtiques" presentades contra els dirigents. Colau També ha afirmat que el dret a decidir és "inherent" a la ciutadania catalana i ha denunciat que tots els intents per fer-lo efectiu "no han estat possibles" pel bloqueig de l'Estat, que no ha oferit mai "cap alternativa". De fet, Colau ha qualificat aquest fet d'"anomalia democràtica".

Ada Colau adreçant-se als manifestants reunits a la plaça Sant Jaume contra les imputacions de Mas, Rigau i Ortega pel 9-N, el dia que han declarat Rigau i Ortega / PERE VIRGILI

La plaça Sant Jaume de Barcelona s'ha omplert de gom a gom per denunciar la judicialització del procés participatiu a instàncies del govern espanyol. També milers de ciutadans s'han concentrat a les places d'arreu del territori amb el mateix objectiu.

En el cas de Barcelona, hi han assistit representants de tots els partits que defensen el dret a decidir. Des d'Oriol Junqueras (ERC), Jordi Turull (CDC), Joan Herrera (ICV), Toni Font (Unió) i Toni Castellà (DC) fins a Magda Casamitjana (MES), Lluís Rabell (Catalunya Sí que es Pot), Gemma Ubasart (Podem) i Ramon Espadaler (Unió). Els consellers Francesc Homs, Meritxell Borràs i Neus Munté també hi són, així com Alfred Bosch (ERC), Xavier Trias (CDC) i el tinent d'alcalde de Barcelona Gerardo Pisarello (Barcelona en Comú).

També hi han assistit l'expresident del Parlament i president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol; el president d'Òmnium, Quim Torra, i el president de l'ANC, Jordi Sànchez. Les concentracions han estat convocades per l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i l'ACM. També hi han participat els líders de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez.

stats