Política 02/05/2016

Les dues opcions de la consulta de Convergència: fundar un nou partit o renovar l'actual

Mas anuncia la pregunta per a la votació interna, que se celebrarà el 21 de maig

Maiol Roger
2 min
Artur Mas ha proposat les opcions de la consulta

BarcelonaEls militants de Convergència decidiran la liquidació del partit o la renovació en una pregunta que hauran de respondre el proper 21 de maig. A la papereta que hi haurà per a la consulta interna podran triar entre dues opcions: "Vull que Convergència Democràtica de Catalunya impulsi la creació d'una nova formació política, la fundació de la qual tindria lloc en un congrés" que se celebrarà els dies "8, 9, 10 de juliol", diu la primera, partidària de la refundació. L'opció renovadora diu així: "Vull que CDC es mantingui com a formació política i faci front a la seva renovació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix president del partit, Artur Mas, ha reivindicat la paternitat de la pregunta. Les dues opcions vénen precedides per un llarg preàmbul que destaca els 40 anys d'història de Convergència i els canvis que ha viscut el país des de la fundació de CDC, l'any 1974, en molts àmbits. "Tots aquests reptes aconsellen repensar a fons la funció, l'organització i l'espai de CDC en visió de llarg termini", conclou el preàmbul de la pregunta.

La formulació ha estat validada pel comitè executiu, i el consell nacional, el màxim òrgan entre congressos, l'ha de ratificar dimecres. Passi el que passi, el congrés de CDC o de la formació que impulsi serà del 8 a 10 de juliol, després de les noves eleccions espanyoles. "Perseguim l'objectiu de preparar-nos de cara als propers anys i les properes dècades", ha destacat Mas.

El president del partit no s'ha volgut mullar sobre quina és la seva opció a la consulta, tot i que de portes endins la majoria de dirigents dels partits opten per fer un partit nou. Mas ha promès fer pública la seva opció un cop el consell nacional validi la formulació.

stats