Política 25/01/2013

La cúpula del PSC promou un manifest contra els diputats díscols

El text, titulat 'Decidim junts', exigeix que les decisions adoptades democràticament "siguin executades fidelment"

Ara / Efe
2 min

BarcelonaLa direcció del PSC està impulsant un manifest per donar suport a Pere Navarro i deplorar el gest dels cinc diputats que el dimecres es van negar a votar en contra de la declaració de sobirania. Es tracta d'un text de suport al primer secretari del partit, Pere Navarro, al seu equip de direcció, i als 15 diputats que van votar en contra de la declaració sobiranista del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El manifest compta amb el suport de militants de les federacions de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, l'Alt Penedès, el Garraf, el Maresme, Tarragona i Girona, i els seus promotors han començat avui a recollir firmes.

Amb el títol de "Decidim junts", el manifest exigeix que les decisions adoptades democràticament "siguin executades fidelment" i es fa una crida favorable a "articular un moviment que reclami l'obertura d'un procés refundador" del PSC "en un sentit ampli". Segons s'indica en el text, el manifest sorgeix davant la preocupació que provoca als seus promotors "la ruptura de la unitat d'acció ocorreguda dins del grup parlamentari socialista" dimecres passat, en votar quinze dels seus diputats en contra de la declaració de sobirania de Catalunya aprovada pel Parlament, ja que els altres cinc representants socialistes es van negar a votar.

Exigeixen, en aquest sentit, que "les decisions col·lectives que democràticament adopta el PSC en els seus congressos, consells nacionals, òrgans executius i el grup parlamentari, siguin executades fidelment per totes les persones que el representen", especialment pel que fa "a la defensa dels compromisos electorals del PSC amb el poble de Catalunya".

Després d'assenyalar que el "debat intern, decisions adoptades democràticament i unitat d'acció han de formar part inseparable de la manera de fer dels socialistes catalans", s'afegeix que el PSC "es veu abocat inexorablement a obrir una nova etapa" i es propugna "un partit reinventat, valent i que parli clar". Fins ara, entre els signants del manifest hi figuren principalment militants de base, però també s'inclou el diputat per Barcelona Ferran Pedret, la senadora i exalcaldessa de Salt (Gironès) Iolanda Pineda i el primer secretari del PSC del Maresme, Xavier Amor.

stats