Política 28/06/2019

Membres de la Crida LGTBI empaperen la seu d'ERC per "exigir que es garanteixin" els drets del col·lectiu

Els Mossos haurien identificat alguns dels joves de l'organització juvenil

Ara
2 min
Militants d'Arran empaperen la seu d'ERC per "exigir que es garanteixin" els drets del col·lectiu LGTBI

BarcelonaIntegrants de la Crida LGTBI, entre els quals hi ha militants de l'organització juvenil Arran, s'han acostat aquest divendres al matí a la seu d'Esquerra Republicana per exigir el compliment de la llei 11/2014, que ha de garantir els drets del col·lectiu LGTBI. Coincidint amb el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, diversos joves han empaperat els vidres de l'edifici dels republicans amb lemes que denunciaven el "pinkwashing", demanaven aturar la "mercantilització de les sexualitats" o instaven a "oferir habitatge públic de lloguer social per a joves LGTBI".

Segons ha anunciat l'organització juvenil a través de les xarxes socials, els republicans haurien requerit la intervenció dels Mossos d'Esquadra, que haurien identificat alguns dels militants que han participat en la protesta. El col·lectiu, a més, ha denunciat que personal de seguretat d'ERC "ha agredit" alguns dels membres que desplegaven una pancarta en què es podia llegir: "Prou excuses. Exigim drets! Conseller El Homrani, còmplice de la LGTBIfòbia?" Segons expliquen activistes presents a l'acció, els interlocutors d'ERC els han acusat de "fer el ridícul" i de "muntar un xow", però el partit ho nega. Tot seguit, els manifestants han entrat a la seu amb una pancarta que deia: "Menys llei Aragonès i més 11/2014".

Després del primer desencontre s'ha establert el diàleg entre les dues parts i la Crida LGTBI ha demanat a la formació republicana una reunió amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Una petició que ha estat rebutjada per ERC perquè el conseller tenia l'agenda plena, però el partit ha ofert concertar una data.

Després d'una hora de protesta i davant l'absència del conseller, l'organització ha pactat amb el dirigent d'ERC Isaac Peraire i el cap de gabinet d'El Homrani una trobada el pròxim 11 de juliol amb el titular de Treball. "Esperem que es comprometin a desplegar la llei i a aprovar les nostres propostes per garantir els nostres drets", han piulat des de l'organització per l'alliberament sexual i de gènere Crida LGTBI, missatge que també han compartit des del compte d'Arran.

Crida LGTBI
stats