Política 15/07/2012

Els militars també carreguen contra les retallades

Lamenten ser "caps de turc" dels ajustos i adverteixen que pensen denunciar les despeses "supèrflues" que es produeixen

Ara
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Els militars de l'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME) se sumen a les crítiques per les retallades i lamenten ser “cap de turc” del pla d'ajust del govern espanyol. El col·lectiu assegura que fins ara, per “solidaritat i altruisme”, han callat davant les retallades, però que que la resistència té un “límit” i ara no estan disposats a quedar-se més de “braços creuats”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, l'AUME ha anunciat que batallarà perquè els ajustos no “enfonsin” més la situació professional i laboral de les Forces Armades i que per això donarà suport a les manifestacions que es convoquin des de la ciutadania o el col·lectiu de funcionaris contra les retallades.

En aquest sentit, els militars també es comprometen a denunciar les depeses “supèrflues” que hi ha en l'àmbit de les forces armades i que es segueixen permetent malgrat la crisi, com ara celebracions de patrons, aniversaris, preses de comandament, aniversaris de promocions, utilització de vehicles oficials, bodes de plata, jurament de banderes civils o participació en festes religioses, entre altres.

D'altra banda, proposaran mesures d'estalvi racionalitzant horaris per reduir la despesa en combustible, alimentació, aigua i aire condicionat o calefacció que es “dispara” amb les jornades partides. També han advertit que seguiran exigint una reforma “en profunditat” de la llei de la carrera militar.

“Carregar contra el funcionariat, contra els militars, d'aquesta forma unilateral des d'una classe política que dia rere dia ens il·lumina amb baixeses, desaires i falta d'idees per afrontar aquesta situació, no ens mereix un gran respecte –tret de l'obligat per la nostra funció–", asseguren.

stats