Publicitat
Publicitat

El ministeri de Defensa no podrà ocultar el nom dels acompanyants de les autoritats en viatges oficials

Un jutge dona la raó al consell de Transparència, que depèn del ministeri de Presidència del govern espanyol, que havia demanat que aquesta informació havia de ser pública, i Defensa s'hi havia negat

En els viatges oficials que fan les autoritats espanyoles amb avions de l'exèrcit sempre hi van acompanyants, però malgrat que els acompanyants també viatgen a càrrec dels fons de l'Estat, mai se'n fan públics els noms. A partir d'ara, però, el ministeri de Defensa ho haurà de fer si algú, emparat amb la llei de transparència, ho sol·licita.

L'origen és la decisió del jutjat central del contenciós administratiu número 10 de Madrid, que ha desestimat el recurs presentat pel ministeri de Defensa contra la resolució del Consell de Transparència i Bon Govern, que està dins el ministeri de Presidència, que entenia que s'havia de facilitar el llistat de persones que havien acompanyat les autoritats transportades per la flota del Grup 45 de la força aèria espanyola, després de la petició d'un ciutadà.

La resolució del Consell va tenir en compte que la identificació de les persones que acompanyen les autoritats en els viatges està directament relacionada amb l'activitat pública i amb l'ús de fons públics. Així, el Consell destacava que aquesta informació és rellevant per al “control de l'ús aquests desplaçaments i, més concretament, perquè no s'efectuïn al marge d'actes o reunions que s'hagin de fer en l'acompliment públic dels càrrecs”.

RE

Més continguts de