Política 04/10/2017

El ministeri de Defensa envia dos combois de l'Exèrcit a Sant Boi per facilitar allotjament als policies

L'Ajuntament de Sant Boi mostra en un comunicat la seva disconformitat i demana una reunió urgent amb Millo

Ot Serra
2 min
La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en una visita a Barcelona

MadridDos combois de l'exèrcit de terra s'establiran al destacament de suport logístic de Sant Boi de Llobregat amb l'objectiu d'acollir els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional desplaçats a Catalunya, en cas que així ho necessitin. Segons ha avançat 'El Confidencial' i ha confirmat l'ARA, un total de 15 camions van sortir aquest dimarts a la nit de Saragossa, concretament de l'Agrupació de Suport Logístic número 41, ubicada a la capital aragonesa. L'equipament inclou lliteres, dutxes, cuines i armariets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts del ministeri de Defensa, es tracta d'una mesura "preventiva" si es dona el cas que els membres dels cossos de seguretat de l'Estat necessiten fer ús de l'equipament militar. Aquesta ordre es produeix després que alguns agents hagin sigut expulsats d'alguns hotels on s'allotjaven i que s'hagin produït queixes dins del cos per les condicions precàries en què estan passant els dies a Catalunya. De moment, però, els membres de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil afectats han sigut reallotjats en altres hotels i des del ministeri de l'Interior asseguren que, "de moment, no hi ha la previsió que s'hagin d'utilitzar els combois de l'exèrcit".

L'Ajuntament de Sant Boi demana una reunió amb Millo

Ja hi ha hagut reaccions del municipi a la notícia. L'Ajuntament de Sant Boi ha publicat a la seva web un comunicat en què condemna la violència policial de l'1-O i mostra la seva disconformitat amb l'arribada de material logístic a la Caserna de Santa Eulàlia. El text reivindica Sant Boi com a ciutat de pau i demana una reunió urgent amb el delegat del govern espanyol, Enric Millo. També rebutja haver conegut la notícia a través dels mitjans de comunicació i defensa que "el principal compromís del govern municipal és el de garantir la convivència pacífica dels santboians i les santboianes".

La CUP, ERC i el PDECat a Sant Boi també han rebutjat la presència policial i han exigit la seva retirada, en un altre comunicat.

stats