Política 10/09/2018

La ministra de Sanitat descarta dimitir pel màster: "No tots som iguals"

Montón defensa que no ha comès cap irregularitat i que no és com altres "casos desgraciats"

Núria Martínez
3 min
La ministra de Sanitat, ensenyant el treball final de màster

Madrid"No he comès cap irregularitat". Així s'ha defensat la ministra de Sanitat, Carmen Montón, després que eldiario.es hagi publicat que hauria obtingut el seu màster en estudis interdisciplinaris de gènere a la Universitat Rey Juan Carlos de forma irregular. Visiblement incòmoda i indignada, Montón ha volgut desmarcar-se dels casos de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i del president del PP, Pablo Casado, i s'ha reivindicat: "No tots som iguals". "No té res a veure amb altres casos desgraciats: jo sí que he fet el màster", ha afirmat la ministra, que ha descartat dimitir pel cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En resposta a les preguntes dels periodistes sobre l'opinió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre aquest tema, la ministra ha assegurat que està "adequadament" informat amb "temps i forma del cas" i ha insistit que "tot està acreditat".

Al llarg de la roda de premsa, Montón ha volgut demostrar que té el títol, el certificat de notes, el treball final de màster i més de 30 correus electrònics que demostren que ha cursat els estudis. "La informació és prou valuosa: porto el treball de final de màster i els correus electrònics", ha insistit la ministra, que ha considerat que "és prou important per demostrar" que no ha comès "incorreccions".

En aquest sentit, ha volgut aclarir que va cursar el màster "per fer de la millor manera possible" la seva tasca i ha afirmat que "no el necessitava per treballar". "Ho vaig fer en un moment de la meva vida que em va suposar un esforç molt gran: estava embarassada i ho vaig voler fer perquè m'il·lusionava aprendre", ha insistit.

Contradiccions

El cas és que, segons eldiario.es, la ministra hauria començat el màster quan la meitat de les assignatures ja havien acabat. A més, el digital afirma que va obtenir sis assignatures de dotze –amb tres excel·lents, un notable i dos aprovats– sense tenir contacte amb els professors, segons la mateixa ministra ha admès al diari digital.

Entre les irregularitats detectades hi hauria diverses contradiccions entre les versions d'alguns professors i les de la ministra. És el cas, per exemple, d'una convalidació d'una assignatura sobre feminisme, en què la professora assegura que no recorda haver vist Montón a classe perquè l'assignatura se li va convalidar, mentre que ella afirma que no va sol·licitar cap convalidació.

Davant la informació del digital –mitjà del qual ha assegurat que respecta i admira– ha afirmat que ella ho té "tot acreditat". No obstant, ha apuntat que fa vuit anys del cas i que, conseqüentment, li "costa recuperar la informació". "Mirar enrere i fer valoracions és complicat", ha afirmat la ministra, que tot i així ha assegurat que està "tranquil·la" perquè va fer el que li van recomanar".

Pel que fa a la seva no assistència a classe, la ministra ha apuntat que des de la URJC li van assegurar que el màster es podia cursar a distància.

Un dels excel·lents que Montón va obtenir va ser atorgat per Enrique Álvarez Conde, el director de l'institut que va organitzar els màsters de Cristina Cifuentes i Pablo Casado, i que està imputat en la investigació judicial d'aquests dos cursos. Una altra de les professores és la directora del màster, Laura Nuño, que també està imputada en el cas del màster de Cifuentes, i que ja ha reaccionat a la notícia.

stats