Política 15/10/2012

Gallardón avisa Mas que convocar un referèndum "il·legal" seria responsabilitat seva

El ministre adverteix en una entrevista a La Sexta que l'executiu de Rajoy demanarà explicacions al president si actua al marge de la Constitució

Ara
2 min
Luis Alberto Ruiz Gallardón, ministre de Justícia, en la seva compareixença de premsa després d'un dinar d'empresaris al Cercle d'Economia / EFE

Barcelona"El govern no pactarà un referèndum amb la Generalitat". Així de contundent s'ha mostrat el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, davant les aspiracions de celebrar un referèndum que té Catalunya. En una entrevista a La Sexta, el ministre ha deixat clar que "cap organisme europeu violarà la Constitució espanyola", i ha apuntat que la convocatòria d'una consulta "il·legal" seria "responsabilitat" personal de Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Gallardón, "de la Constitució espanyola neix Catalunya i el fet que Artur Mas hagi sigut escollit president de la Generalitat", amb la qual cosa ha advertit que el govern espanyol li demanarà explicacions si actua al marge de la Constitució.

El ministre també ha lamentat que Mas estigui "amagant els problemes de Catalunya" amb les banderes i ha negat que la independència sigui la solució als problemes econòmics. "Els nacionalistes no ens estan explicant tots els detalls del que suposaria una independència a nivell econòmic i europeu", ha deixat anar.

"Tots els mitjans legals"

En el mateix sentit s'ha posicionat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que aquest dilluns ha assegurat que el govern espanyol "farà servir tots els mitjans legals al seu abast" perquè "la llei es compleixi a Catalunya" i ha advertit que el projecte independentista d'Artur Mas només portaria "a la ruïna" aquesta comunitat autònoma.

"Un projecte d'independència de cap manera garanteix la recuperació de Catalunya, més aviat al contrari", ha assenyalat Cospedal en roda de premsa a la seu nacional del partit, en què ha reiterat que el propòsit de Mas amb aquest debat és "tapar el seu fracàs" i el seu "autèntic abandonament de funcions" en la gestió de la Generalitat.

stats