POLÍTICA
Política 11/07/2011

L'entrevista que el ministre de l'Interior no va voler acabar

Antonio Camacho va ordenar a un periodista australià que tallés una gravació després de preguntar-li insistentment per les denúncies de tortura

Redacció
1 min

BarcelonaEl nou ministre de l'Interior, Antonio Camacho, va exigir a un periodista de la cadena australiana SBS que apagués la càmera després de fer-li diverses preguntes sobre les denúncies de tortura a detinguts sota la la llei antiterrorista. La gravació, feta el 2008, quan Camacho encara era secretari d'estat de Seguretat, va ser objecte de polèmica en alguns mitjans bascos. La televisió australiana preparava un documental sobre el conflicte basc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entrevista estava enregistrada amb dues càmeres i una de les gravacions es va filtrar i encara es pot veure al YouTube.

En el vídeo es pot veure com el periodista David O'Shea pregunta a l'ara ministre de l'Interior: "Però quan els bascos han sigut detinguts sota el règim de detenció incomunicada, està d'acord que hi ha hagut incidents de tortura?". "A veure, el que no es poden fer són generalitats –respon Camacho–, per cada un dels supòsits cal investigar si s'han produït o no s'han produït tortures..."

Més endavant, davant la insistència del periodista, diu Camacho: "A veure, en quin país no s'han denunciat casos de tortures dels que formen part de la Unió Europea?".

I quan O'Shea li replica que "Espanya està rebent la majoria de denúncies", etziba Camacho: "A veure, apaga això un moment". "Talla això un moment i plantegem-nos els termes de l'entrevista; a veure, talla un moment això".

Quan van fer-se públiques les imatges, les formes del ministre –aleshores secretari d'estat de Seguretat– van ser objecte de polèmica en alguns fòrums d'internet. Aquest dilluns la polèmica ha revifat.

stats