Política 06/01/2012

El ministre de Defensa diu que les tropes a l'exterior "fan Espanya cada dia més gran"

Pedro Morenés felicita i anima els militars per videoconferència el dia de la Pasqua Militar. Assegura que ells "donen credibilitat a la pàtria"

Efe
2 min

MadridEl nou ministre espanyol de Defensa, Pedro Morenés, ha assegurat aquest divendres que els militars que són a les missions a l'exterior fan "Espanya cada dia més gran" i li donen credibilitat, i per això els ha agraït la seva tasca.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva primera videoconferència amb les tropes espanyoles desplegades a l'exterior des del Centre de Conducció de la Defensa (CECOD) amb motiu de la Pasqua Militar, el ministre estava acompanyat del nou cap d'estat major de la defensa (Jemad), l'almirall general Fernando García Sánchez, i pel comandant del comandament d'operacions, el tinent general Jaime Domínguez Buj.

Ha conversat amb les missions espanyoles a Marjayun (Líban), Kabul, Herat i Qala i Now (Afganistan), Travnik (Bòsnia i Hercegovina), Djibouti, Kampala i Somàlia.

Ha parlat, a més, amb els comandants dels vaixells que participen en l'operació Atalanta, a l'Índic, i els membres de la missió científica a l'Antàrtida (vaixells Hespérides i Las Palmas i base Gabriel de Cast¡lla).

Morenés ha dit als militars que se sentia honorat de ser amb ells, "compartint la Pasqua Militar", dia "assenyaladíssim per a la família militar", i ha recordat, "especialment emocionat" els militars morts l'any passat en les diverses missions.

Ha dit que Espanya no només és a la península i a les illes, "sinó també on són vostès", la qual cosa significa que "la fan cada dia més gran".

Ha afegit que és molt important per a Espanya "poder projectar-se a fora" amb la tasca que aquests militars realitzen, ja que donen "credibilitat a la pàtria, cosa que agraïm".

El ministre ha afegit que transmetrà al rei, en els actes de la Pasqua Militar, les novetats de les quals ha estat informat en els respectius contactes amb els comandaments de les bases militars a l'exterior, que ha qualificat de "plenes d'entusiasme, èxit i sentit de la responsabilitat".

Els ha pregat que "es cuidin molt" i ha lloat les seves iniciatives alhora ha recordat que el govern espanyol "té en la seva ment el fet de preservar, per sobre de tot", la seva seguretat.

Segons l'opinió de Morenés, la seguretat d'Espanya "comença on són vostès", i s'ha referit a l'"enorme capacitat" d'aquests militars per acostar-se a les poblacions "a les quals estem cuidant". "Feu-ho així, perquè aquesta és la millor mostra de com som els espanyols", ha afegit.

stats