Política 18/08/2015

Margallo titlla d'"esperpent" la candidatura Junts pel Sí i la rebateja com 'Sí, tot regirat'

El ministre d'Exteriors adverteix en una entrevista a Antena 3 que una Catalunya independent "es traduiria en una pèrdua del nivell de vida" dels catalans

Europa Press
2 min
El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, aquest dimecres al Congrés / EFE

MadridEl ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, ha titllat d'"esperpent" la candidatura unitària Junts pel Sí i ha considerat que s'hauria d'anomenar 'Sí, tot regirat'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Antena 3 recollida per Europa Press, Margallo ha defensat que els components d'aquesta llista en "l'únic que estan d'acord és a camuflar la parella de moda", en una clara referència al líder de CDC, Artur Mas, i el d'ERC, Oriol Junqueras. Els dos dirigents ocupen els llocs quatre i cinc de la candidatura, encapçalada per Raül Romeva.

"L'única cosa en la qual estan d'acord és que no es parli del que cal parlar, que no es parli de com ho ha fet el govern d'Artur Mas o què pretén fer el nou govern, si guanya les eleccions, per resoldre els problemes dels ciutadans", ha assenyalat Margallo, preguntat sobre el lideratge i futura presidència de Mas, si guanya aquesta candidatura.

Per al ministre, amb la defensa del procés sobiranista "s'està fent un espectacle realment trist" i que "pot causar un dany important a Catalunya". Segons ha subratllat, els principals dirigents de Junts pel Sí "són conscients" d'aquest mal: "saben que una declaració unilateral d'independència és una cosa que no va enlloc", ha subratllat.

En aquest sentit, ha insistit que una Catalunya independent no comptaria amb el reconeixement de la comunitat internacional ni formaria part de la Unió Europea i, davant aquest fet, ha afirmat que els independentistes farien "bé" d'explicar com Catalunya "pensa pagar el deute públic acumulat" sense tenir accés al Fons Monetari ni a les injeccions del Banc Central Europeu (BCE).

De fet, segons Margallo, la independència catalana "es traduiria en una pèrdua del nivell de vida" dels catalans en un "20 o un 30%".

stats