Política 15/10/2019

Els ministres de Sánchez surten en tromba contra els indults i l'amnistia

Calvo descarta que el govern espanyol assumeixi la competència de presons per impedir permisos

Ara
2 min
Calvo avisa els independentistes que "cap govern de cap democràcia treu presos de les presons"

BarcelonaDiferents ministres de l'executiu en funcions de Pedro Sánchez han sortit en tromba amb la vista posada a les eleccions del 10-N contra els indults i l'amnistia. "El govern de l'Estat no es planteja l'indult", ha afirmat contundent el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos. "La condemna es complirà", ha contestat la vicepresidenta de l'executiu espanyol en funcions, Carmen Calvo, en una entrevista a RAC1. El temor de la dreta espanyola és que l'àrea d'institucions penitenciàries de la Generalitat sigui flexible amb els presos i que puguin obtenir permisos o el tercer grau amb celeritat, i per això reclamen que el govern espanyol recuperi la competència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En aquest país totes les persones privades de llibertat tenen la mateixa situació sotmesa a la llei i al control dels òrgans jurisdiccionals oportuns, que són els jutges de vigilància penitenciària i els tribunals sentenciadors", ha indicat la vicepresidenta en funcions, que ha rebutjat mesures "ad hoc". "En aquest moment PP i Cs haurien de cridar a la tranquil·litat i la convivència, i no a una altra cosa", ha opinat. Així, Calvo ha tancat files amb el PSOE i ha advertit al president de la Generalitat, Quim Torra, que "hi haurà diàleg i política" quan assumeixi que no hi haurà cap "ressort" que eviti la sentència, "que és impecable a nivell procedimental encara que pugui no agradar el contingut".

Al seu torn, Ábalos ha insistit que aquest "és el moment de la política", ja que la sentència, a parer seu, ha suposat un "bany de realitat" i ha de "permetre emprendre una nova etapa". "No és hora de reafirmar posicions que, en certa manera, s'han estavellat", ha apuntat el titular de Foment, que ha demanat al president de la Generalitat que "es limiti a exercir el seu càrrec" i que parli "en nom de tots els catalans" i no només "pels que pensen com ell". "On no hi ha majories, el que creiem que pot unir-nos a uns i altres és l'autogovern", ha sentenciat el també secretari d'organització del PSOE.

stats