Ara Mateix

Iceta, l'endemà del 27-S: "Benvinguts al 'liu'"

Defensa que demanarà al PSOE que promogui una consulta "sobre un nou acord", és a dir, sobre una eventual reforma constitucional. Avisa que el resultat no legitima el camí cap a la independència

"Benvinguts al 'liu'". Així ha valorat el líder del PSC, Miquel Iceta, els resultats del 27-S. "No sabem si tenim president, i hi ha una part del Parlament que vol avançar cap a la independència sense tenir una majoria de vots per fer-ho", ha considerat Iceta en declaracions a 'El món a RAC1'. Preguntat per si creu que Artur Mas serà el pròxim president, Iceta ha dit: "no m'atreveixo a fer pronòstics, però no ho té gens bé". "Els resultats no avalen el trencament del país. Per fer-ne un de nou no se'n poden trencar dos", ha asseverat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha advertit que "no es poden fer les coses senzillament perquè un ho vol molt o perquè 2 milions ho volen molt", perquè qui s'hi embranqui "s'estavellarà". I ha afegit, això sí, que demanarà al PSOE una "consulta per un nou acord" que, "si no tirés endavant", abocaria a "parlar d'altres coses, com una llei de la claredat a la canadenca".

Iceta ha admès que l'han sorprès els resultats del PSC (16 diputats): "Pensàvem que perdíem més, perquè hem perdut una part important del partit en el procés de polarització dels darrers mesos. En aquest marc, els resultats són raonables", ha afegit.

Més continguts de