DIARI DE CAMPANYA
Política 18/05/2015

I l'onzè dia de campanya Ciutadans va tenir programa electoral en català

Mejías es precipita i diu que ja està publicat a la web hores abans de l'actualització

Auri Garcia Morera
2 min
La web de Ciutadans a Barcelona, abans i després de l'actualització per incloure el programa en català, aquest dilluns al migdia.

Barcelona"Defensarem la llengua catalana en peu d'igualtat amb l'altra llengua oficial que és el castellà", ha assegurat Carina Mejías aquest dilluns al matí. La candidata de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona intentava, com ja va fer Albert Rivera dissabte, situar-se per sobre de la discussió per la llengua entre el catalanisme i el govern espanyol del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta igualtat entre llengües que predica el partit taronja, però, no se l'acaba d'aplicar. Aquest febrer va estrenar nova web només en castellà, i un mes després va activar versions en les altres llengües de l'Estat, separant català i valencià. Els continguts d'actualitat han continuat sent només en castellà.

Tampoc hi ha hagut igualtat lingüística en el seu programa electoral per a Barcelona. La versió en castellà s'ha pogut consultar des de l'inici de la campanya electoral. El document es va crear a primera hora de la tarda del dijous 7, just a temps per a l'arrencada de la campanya, el divendres 8 a les 00.00.

El quart dia de campanya, el dilluns 11, Mejías va admetre un endarreriment de la versió en català en una entrevista a BTV. "Sempre ens passa el mateix, sempre arribem tard amb les traduccions", va argumentar Mejías. La candidata va prometre que entre el dimarts 12 i el dimecres 13 s'hauria solucionat.

L'onzè dia de campanya, aquest dilluns 18, Mejías ha dit en la roda de premsa matinal que la versió catalana ja estava publicada a la seva web. L'afirmació, contundent, l'ha completat així: "M'agradaria que aquesta exigència que teniu amb el programa electoral de Ciutadans en català la tinguéssiu perquè les pàgines web de la Generalitat estiguessin en castellà".

Mejías, però, s'havia precipitat. Hores després de les seves paraules, al migdia, la web de Ciutadans a Barcelona continuava mostrant només la versió en castellà. A primera hora de la tarda, la web s'ha actualitzat per afegir el programa en català. El document s'ha creat aquest mateix dilluns, minuts després de la una del migdia.

stats