Política 12/05/2011

Rubalcaba diu que Llorca farà "repensar" les normatives d'edificació

L'Estat viurà dos dies de dol oficial que començaran aquesta mitjanit segons ha decidit el govern espanyol. També s'han concretat diverses ajudes per les famílies amb difunts, els habitatges malmesos i el comerç del municipi que va viure el terratrèmol

Miquel Codolar
1 min

MadridEl vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que el govern espanyol, reunit d'urgència, ha decidit que aquesta mitjanit començaran 48 hores de dol oficial per la tragèdia de Llorca, justament al mateix moment en què es reprendrà la campanya electoral que ha estat suspesa durant 24 hores. "La importància dels danys no es correspon amb la intensitat del terratrèmol" perquè l'epicentre estava molt a prop de la superfície i el sòl de Llorca amplifica els efectes del terratrèmol, segons ha exposat el vicepresident primer. Ha afegit que "una catàstrofe així ens obliga a tots a repensar les coses" relacionades amb els protocols de seguretat i les normatives d'edificació vigents des del 2007.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La "preocupació fonamental" del govern espanyol "és la gent que no pot tornar a casa seva", ha manifestat, perquè hi ha ciutadans que podran rehabilitar els seus habitatges però d'altres que els hauran de reconstruir. Ha dit que "alguns no recuperaran la seva vida normal fins d'aquí a molt de temps". Per això demà s'aprovarà un paquet de mesures que s'aplicaran des del dilluns vinent.

Entre les mesures que s'aprovaran demà hi haurà ajudes per les famílies de les nou persones que han perdut la vida, entre les que hi havia dues dones embarassades, així com per als ferits greus, que arribaran fins als 18.000 euros. També hi haurà ajudes per els danys materials i perquè els qui han vist afectada casa seva puguin llogar un pis durant un o dos anys. A més n'hi haurà per l'Ajuntament, per dur a terme la rehabilitació i construcció dels habitatges i per les infraestructures municipals. Entre les mesures també hi ha beneficis fiscals i exempció d'impostos perquè l'activitat econòmica es reprengui ràpidament.

stats