Política 02/12/2016

Les entitats convoquen una mobilització per acompanyar Forcadell el dia de la seva declaració al TSJC

L'ANC, Òmnium i l'AMI plantegen que una comitiva de càrrecs electes acompanyi la presidenta des del Parlament fins al tribunal. També es convocaran concentracions el dia abans a les places dels ajuntaments

Núria Orriols
2 min
IMG_1262

BarcelonaLes entitats sobiranistes seguiran amb la mobilització contra la judicialització del procés d'independència. Si el 13 de novembre van aconseguir reunir prop de 80.000 persones a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, ara preparen una mobilització que acompanyi la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en la seva declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 16 de desembre. Segons ha pogut saber l'ARA, l'ANC, Òmnium i l'AMI preparen un acompanyament a Forcadell en la línia del que va tenir l'expresident Artur Mas en la seva declaració per la consulta del 9 de novembre. Han convocat a les 08.15 h del divendres 16 els càrrecs electes i alcaldes davant el Parlament per acompanyar la presidenta fins al TSJC, i la ciutadania a les 09.00 a les portes del tribunal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts coneixedores de l'acte que s'està coent remarquen que l'esdeveniment ha de ser "potent" perquè l'Estat "està atacant" la segona autoritat de Catalunya. En aquest sentit asseguren que ha de ser una imatge "en la direcció" de la que es va aconseguir quan Mas va acudir al TSJC.

Artur Mas, sortint del Palau de Justícia, aclamat per desenes d'alcaldes / CÈLIA ATSET

La idea és que la comitiva de càrrecs electes i alcaldes acompanyi Forcadell des del Parc de la Ciutadella fins al passeig d'Arc de Triomf de Barcelona, on està situat el TSJC. Davant el tribunal està previst que hi hagi una concentració ciutadana, convocada per ANC i Òmnium, a partir de les 9 del matí per donar-li suport.

A més a més, el dia abans, dijous 15, al vespre, fonts de les entitats expliquen que es preveuen múltiples concentracions a les places dels ajuntaments, on es llegirà un manifest unitari en contra de la judicialització de la política.

Forcadell, investigada

A finals d'octubre, el TSJC va admetre a tràmit la querella de la Fiscalia contra Forcadell per haver permès la votació sobre les conclusions del procés constituent, que en principi estava prohibida pel Tribunal Constitucional. La presidenta havia recorregut l'obertura de la investigació al·legant que ni la Fiscalia ni els tribunals tenien "cap facultat per restringir la llibertat d’expressió al Parlament" ni per "censurar el contingut dels debats entre diputats". El tribunal, però, va desestimar el recurs fa uns dies i la va avisar que no la investigaven per "cap debat d'idees" sinó per la presumpta desobediència en permetre la votació.

stats