Política 21/07/2015

Els quatre regidors d'Unió a Mollerussa estripen el carnet queixosos de Duran

Es donen uns dies per decidir si seran regidors no adscrits o canvien de partit

Acn
1 min
Josep Simó és el primer tinent d'alcalde / ACN

MollerussaEls quatre regidors d'UDC a l'Ajuntament de Mollerussa, entre els quals hi ha el primer tinent d'alcalde, la tercera tinent d'alcalde i dues regidores, han anunciat aquest dimarts a la tarda a través d'un comunicat que es donen de baixa del partit. Justifiquen la decisió perquè no estan d'acord amb el ''rumb'' que ha adoptat el partit de Josep Antoni Duran i Lleida respecte al procés sobiranista i afegeixen que ja fa temps que són al ''nucli crític'' a Lleida. Els quatre regidors i també la cúpula del partit a escala municipal s'han donat un termini d'entre 10 i 15 dies per decidir el seu futur polític i si seguiran com a regidors no adscrits al govern municipal o s'adheriran a alguna altra formació com ara Demòcrates de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els regidors de Mollerussa que han plegat d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) són: Josep Simó, primer tinent d'alcalde; Dolors Bargalló, tercera tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme i Contractació; Mònica Segués, regidora d'Ensenyament; i Griselda Soteras, regidora de Festes i Participació.

CiU va aconseguir el 24 de maig amb 11 regidors la majoria absoluta més àmplia en una capital de comarca de la demarcació de Lleida. L'alcalde Marc Solsona ja va dir abans de la ruptura de la federació nacionalista que el govern municipal es mantindria unit en cas d'una separació de CDC i UDC, ja que era la llista que els ciutadans havien votat. Finalment han estat els regidors d'UDC que han decidit abandonar el partit i ara caldrà veure si s'adhereixen al nou partit fundat pels crítics d'Unió, Demòcrates de Catalunya, es queden com a regidors no adscrits o s'afegeixen a alguna altra formació com CDC.

stats