Política 26/06/2012

El president d'Extremadura ofereix un gran acord a la regió per fer front al pacte fiscal català

Monago ha dit al debat de política general que el pacte fiscal català és "catastròfic" per a Extremadura i el "primer desafiament polític"

Efe
1 min

MéridaEl president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha proposat en el debat sobre l'estat de la regió un "gran" acord extremeny davant del pacte fiscal català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la seva opinió, el pacte fiscal català és "catastròfic" per a Extremadura, el "primer desafiament polític" que té la regió per al 2013, ja que vol "trencar la caixa única de tots els espanyols".

Segons Monago, en el moment de major dificultat econòmica d'Espanya, trencar el principi de solidaritat entre les diferents regions "és una espoliació a Extremadura i a la resta d'Espanya". Monago ha considerat que l'únic "cupo" que cal és l'espanyol i ha rebutjat els "xantatges territorials".

El president regional ha ofert, per tant, formar una unió extremenya davant el Pacte Fiscal Català, oberta a l'oposició, a totes les institucions i als agents econòmics i socials.

"Ho faig per amor a Catalunya i perquè aquests dirigents catalans que defensen el pacte fiscal català no són en realitat el poble català", ha apuntat.

Aquest "estil reivindicatiu", segons Monago, és el que ha permès a Extremadura aconseguir 20 milions d'euros com a avançament del deute històric en els pressupostos generals de 2012. Com a objectiu de legislatura, ha marcat la constitució de la comissió mixta que quantifiqui el deute històric

stats