DEBAT SOBRE LES FINANCES
Política 06/03/2011

Diumenge de brega entre Oriol Pujol i Miquel Iceta

El secretari general adjunt de CDC acusa Montilla de "buscabregues" i el viceprimer secretari del PSC li exigeix que es disculpi i el critica perquè utilitza "l'insult". El socialista critica que Mas pugui votar en la consulta sobre la independència perquè seria donar "aparença institucional" a una iniciativa que "divideix els catalans"

Acn
2 min
Oriol Pujol / ACN

BarcelonaEl viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha instat aquest diumenge el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, a demanar perdó per utilitzar un "insult" per rebatre les opinions de José Montilla. Després que Pujol hagi titllat Montilla de "buscabregues", Iceta ha lamentat que "no hagi trobat altre argument que l'insult".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hauria de demanar perdó per una actitud impròpia de la seva alta responsabilitat política. Altrament, demostrarà que no està a l'alçada del càrrec que ocupa ni del que pretén ocupar en el futur", ha dit en el seu bloc.

Iceta ha considerat que el Govern de CiU està orientant la seva política en una clara direcció "neoliberal", com també va sostenir dissabte l'expresident de la Generalitat José Montilla. I "quan els arguments en contra de l'orientació política del Govern no troben altra resposta que l'insult, és hora de rectificar l'insult però també la política del Govern", conclou.

D'altra banda, ha volgut deslligar la posició del PSC respecte de donar suport als pressupostos de la Generalitat o no de l'eventual participació d'Artur Mas en la consulta popular sobre la independència del 10 d'abril. Per Iceta, una cosa no té res a veure amb l'altra, i si els socialistes no voten a favor dels comptes serà perquè CiU "no hauria rectificat una política que combina retallades massives i injustificades en sanitat i educació amb l'eliminació de l'impost de successions".

De tota manera, ha opinat que Mas no hauria de participar en una iniciativa privada que "divideix els catalans, ni prestar-li una aparença institucional". Iceta ha remarcat la "contradicció flagrant" que suposaria donar suport a les consultes i votar en contra de la independència al Parlament. "No és hora d'ambigüitats ni d'hipocresies", ha avisat.

Hores abans, el secretari general adjunt de CDC i portaveu del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, havia lamentat que José Montilla vagi de "buscabregues" quan coneix millor que ningú quina és la situació financera de la Generalitat. Després que Montilla advertís dissabte que el PSC no estarà al costat del Govern si continua obsessionat amb mirar pel retrovisor, Pujol ha argumentat que CiU avisa de quin és l'estat financer perquè la ciutadania entengui els ajustos. "Quan CiU parla d'herència és perquè ens pertoca gestionar-la. Si no expliquem molt bé la situació que hi ha ara mateix, difícilment s'entendran les mesures i els ajustos que cal emprendre", ha dit.

stats