Política 10/08/2018

Els Mossos d'Esquadra detenen un dels encaputxats que despenjaven estelades a Verges per amenaces amb un ganivet

L’home té antecedents policials per delictes contra el patrimoni, atemptat als agents de l’autoritat i estafes

Ara
2 min
Tuit d'@ignasisabater

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres un dels encaputxats que l'1 d'agost passat arrencaven estelades i llaços grocs a Verges per amenaces amb un ganivet. L'home, de nacionalitat espanyola i 51 anys, hauria amenaçat presumptament amb un ganivet de 15 centímetres de fulla dos veïns de Verges que li van recriminar la seva actitud. El detingut, que va actuar amb quatre persones més que ja estan identificades, també està investigat per lesions lleus, furts i danys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'agressió va tenir lloc concretament quan diverses persones van recriminar al grup d'encaputxats la seva actitud i van mostrar la seva oposició al fet que continuessin arrencant símbols independentistes i de suport als presos. Aleshores, l'ara detingut, que portava una escala plegable d’uns dos metres d’alçada, va colpejar un home per poder continuar amb la seva activitat. Alhora, va mostrar un ganivet, li va col·locar prop de l’abdomen i el va amenaçar. Una altra persona es va interposar entre ells dos i també va rebre amenaces per part del detingut.

Finalment, una de les víctimes va poder agafar la navalla que l’autor dels fets duia guardada a la cintura i va marxar corrents. Posteriorment va entregar l’arma a la policia en el moment en què va denunciar els fets.

Les tasques d’investigació dels Mossos d'Esquadra han permès identificar l’autor d’aquestes amenaces, que avui ha quedat detingut. La detenció ha tingut lloc a Banyoles. L’home té antecedents policials per delictes contra el patrimoni, atemptat als agents de l’autoritat i estafes.

En el marc de l’actuació policial, els Mossos d’Esquadra van identificar les persones que acompanyaven el detingut i van obrir diligències policials que ja s’han tramès al jutge.

Presentar la denúncia a la policia

Denunciar els fets a la policia en cas que s’hagi sigut víctima d’un delicte és imprescindible per tal d’iniciar una investigació policial encaminada a identificar i localitzar els autors dels fets. En la presentació de la denúncia, cal aportar el màxim d’informació de què es disposa, com ara la descripció dels autors dels fets, testimonis, imatges, gravacions i l’informe mèdic en cas que sigui necessari.

stats