POLÍTICA
Política 07/07/2012

Els municipis sobiranistes faran un referèndum quan comptin amb el 60% de la població catalana

El president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, destaca que cal trobar un moviment que "suplanti" el catalanisme

Acn
2 min
Josep Maria Vila d'Abadal, durant la clausura de l'assemblea de Girona

GironaL'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha tancat la seva segona assemblea general a Girona amb un objectiu clar: créixer fins a representar un 60% de la població catalana per forçar, llavors, un referèndum d'autodeterminació que pugui ser guanyat almenys amb un 55% dels vots. El seu president i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha assegurat que el "catalanisme, com a pensament, ja ha fet la seva funció durant aquests anys" i ha ressaltat que ara ja és moment de "pensar en un nou moviment" que "suplanti" el catalanisme i englobi tota la població.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Vila d'Abadal, l'assemblea general de l'entitat ha estat "tot un èxit" que ha permès generar "un gran debat" entre els representants municipals adherits. "Ha estat una assemblea molt interessant que ha deixat clar que el municipalisme segueix treballant per la independència de Catalunya i que aquesta opció és viable", ha assenyalat Vila d'Abadal.

Esmena per accelerar

El president ha explicat que durant la reunió s'ha introduït una esmena en el manifest final, que s'ha aprovat gairebé amb la "unanimitat" dels assistents. "A partir d'ara tenim com a objectiu principal i gairebé únic poder fer un referèndum independentista a tot Catalunya quan tinguem el 60% de la població catalana dins l'AMI", ha explicat l'alcalde de Vic. De moment, aquest és un objectiu a mitjà termini perquè a hores d'ara els municipis adherits a l'associació només representen el 35% de la població catalana. En concret, l'AMI compta amb el suport de 485 ajuntaments catalans, 24 consells comarcals i la Diputació de Lleida.

"Hem de fer la consulta quan puguem aconseguir el 55% dels vots a favor del 'sí' a la independència de Catalunya", ha concretat Vila d'Abadal. El president de l'AMI ha explicat que esperen que el Govern faci les "accions necessàries per assolir aquest objectiu" un cop l'entitat hagi realitzat la consulta. Un objectiu que veu "possible".

stats