CAS FERNÁNDEZ DÍAZ
Política 15/07/2016

Munté, davant el fet que la Fiscalia no vegi delicte en el cas Fernández Díaz: "Algú esperava altra cosa? Jo no"

La portaveu del Govern remarca que en un Estat "democràtic de debò" el titular d'Interior "no seria ministre fa molt de temps"

Acn
2 min
Munté, davant el fet que la Fiscalia no vegi delicte en el cas Fernández Díaz: "Algú esperava altra cosa? Jo no"

BarcelonaLa consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha criticat aquest divendres que la Fiscalia del Tribunal Suprem hagi decidit que no veu delicte en les converses gravades que van mantenir el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i l'aleshores director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. "Algú esperava altra cosa? Jo no", ha dit, contundent, en ser preguntada a l'esmorzar informatiu del Fórum Europa Tribuna Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté, a més, ha lamentat que Fernández Díaz encara estigui al seu càrrec després de tot el que ha sortit a la llum. Per a la portaveu és "duríssim" que dins el govern espanyol "hi ha persones que aprecien tan poc la democràcia com Fernández Díaz". "En un estat democràtic de debò, no seria ministre fa molt de temps", ha etzibat. I és que Munté creu, a més, que decisions com la de la Fiscalia del Suprem i actituds com la del ministre de l'Interior "creen una absoluta indefensió" i contribueixen notablement a engrandir "la desafecció política".

D'altra banda, i seguint en la política espanyola, Munté ha assegurat que, tal com van les negociacions per a una possible investidura, "sembla que no tenen por a unes terceres eleccions", i ha lamentat que l'Estat no pugui formar un govern estable. "No sé si algú s'ha plantejat quants mesos està Mariano Rajoy en funcions. A ningú sembla preocupar-li aquesta situació. Un govern en funcions que vol dir que no legisla, que no dóna respostes, que no actua davant els molts problemes que tenen els ciutadans", ha sentenciat.

De la mateixa manera, ha advertit que unes terceres eleccions a l'Estat "serien molt mala notícia als ulls de tothom, i als ulls d'Europa". Per a Munté, la UE "ja es mira de manera atònita" la situació.

stats