Política 21/07/2016

Munté descarta que el seu càrrec dins el Partit Demòcrata sigui "decoratiu"

La futura vicepresidenta del PDC no es pronuncia sobre qui vol que presideixi el consell nacional

Efe
2 min
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va comparèixer ahir en roda de premsa després de la primera reunió ordinària del nou executiu.

BarcelonaLa consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, no vol que el seu càrrec al Partit Demòcrata Català (PDC) sigui "decoratiu". "Si fos una funció decorativa, jo no hi seria", ha afirmat en una entrevista a Efe, abans que aquest cap de setmana la formació ratifiqui el seu tàndem amb Artur Mas per liderar el partit i esculli la direcció executiva i el president del consell nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que els estatuts del PDC estableixen que el president i vicepresident tinguin atribucions representatives i de coordinació però no executives, Munté ha rebutjat que això impliqui que el càrrec sigui decoratiu, i ha assegurat que si hagués de ser així no hauria acceptat presentar-se al càrrec. Segons explica, se sent "molt compromesa amb el nou partit" i està convençuda que tant ella com Mas "poden ajudar i sumar".

Malgrat que forma tàndem amb l'expresident de la Generalitat Artur Mas, la consellera defuig que se la consideri la número dos del partit. "No em sento còmoda amb la definició de ser el número u, dos o tres", ha admès la portaveu del Govern, que ha jutjat que és una forma de funcionar "antiga", ja que creu més en l'acció conjunta.

Munté no ha volgut pronunciar-se sobre les seves preferències de cara a qui ha de ser el president del consell nacional, la votació que es preveu més disputada i que enfronta la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el conseller de Cultura, Santi Vila. Munté s'ha limitat a assenyalar que les candidatures que s'han presentat per als diferents càrrecs són de persones "vàlides i compromeses", amb "visions i trajectòries diferents", ha apuntat.

stats