Política 05/03/2017

Els murcians es manifesten per demanar la dimissió del seu president en una marxa anticorrupció

La manifestació arriba un dia abans que comenci a declarar el president murcià Pedro Antonio Sánchez com a investigat en el cas Auditori

Efe
1 min
Unes 3.000 persones han participat a la manifestació anticorrupció de Múrcia

MúrciaAquesta tarda s'han manifestat unes 3.000 persones pels carrers de Múrcia contra la corrupció i per exigir al president d'aquesta comunitat autònoma, Pedro Antonio Sánchez, que dimiteixi perquè està imputat per presumptes delictes relacionats amb la corrupció en el cas Auditori. La protesta s'ha fet un dia abans que el president de Múrcia declari com a investigat per presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau i falsedat. Uns fets que han desencadenat una crisi política que podria acabar amb una moció de censura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Plataforma Anticorrupció de la Regió és l'entitat que ha convocat la marxa per protestar contra els casos judicials per presumptes delictes econòmics que envolten alts càrrecs polítics, com el cas Auditori o la trama Púnica. La manifestació l'obria una pancarta en què es podia llegir "Contra la corrupció, decència". A la marxa hi han participat representants de Podem i alguns regidors i diputats autonòmics del PSOE a títol personal, tal com havia demanat l'organització.

El manifest que s'ha llegit en acabar la manifestació ha criticat el jutge del Tribunal Superior de Justícia de la Regió de Múrcia per derivar la instrucció del cas a Lorca i també ha qualificat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, "d'intervencionista i indigne". El text també ha censurat el jutges i fiscals que "miren a una altra banda i només persegueixen el favor polític". I també ha fet referència a la manera com, segons la jutge instructora, actuaven els acusats: "Ocultisme i pactes".

stats