Política 09/06/2014

Muriel Casals: "Els catalans són capaços de fer pinya i d'agrupar-se per aconseguir coses molt difícils"

La presidenta d'Òmnium Cultural sent una "felicitat grandíssima" per l'exhibició castellera arreu d'Europa pel dret a decidir

Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha fet un balanç "molt positiu" de la jornada castellera de diumenge, però alhora ha reconegut que "queda molt feina per fer per fer conèixer la causa catalana". En declaracions a l'ACN, s'ha mostrat molt satisfeta pel desenvolupament de la jornada, perquè va suposar la "unió de la cultura, de la tradició i de la voluntat de futur", amb una "mobilització castellera com no s'havia vist mai". "Estem contents del ressò que hi ha hagut, però som molt conscients que ens queda molta feina per fer", ha dit Casals, que ha reivindicat que els catalans són capaços de "fer pinya i d'agrupar-se per aconseguir coses molt difícils".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casals ha explicat que els seus companys d'Òmnium escampats per Europa li van traslladar diumenge una "felicitat grandíssima" i un "gran entusiasme" per poder celebrar aquesta jornada castellera. Ha reconegut que potser haguessin volgut tenir més ressò internacional, però ha apuntat que aquest només és un primer pas i que cal continuar fent accions arreu per reivindicar el dret a decidir dels catalans. Ha posat d'exemple la manifestació del proper dissabte convocada per Som Escola en defensa del manteniment del model educatiu català.

L'acció de diumenge va servir, al seu parer, per fer pedagogia al món, per demostrar que els catalans són gent que és capaç de "fer pinya, d'agrupar-se per aconseguir coses que són molt difícils", ha dit en referència als castells, però també fent al·lusió al dret a decidir. "Fem pinya per fer reals coses que semblen impossibles, però ho fem tots junts, ho fem alegrement. Un país que demana decidir el seu futur fent castells és una imatge imbatible", ha opinat.

També ha valorat la implicació institucional, amb la recepció divendres amb el president de la Generalitat. Casals ha remarcat que va ser molt bonic que Artur Mas encarregués als castellers que fossin els "ambaixadors de Catalunya al món".

stats