Política 07/12/2015

Sidonie, Lluís Llach o Sense Sal: les músiques de la campanya del 20-D

Les candidatures que concorren a les eleccions espanyoles del 20-D s'encomanen al poder comunicatiu de la música i intenten animar els mítings recorrent a melodies de Sidonie, Llach, Sense sal, Theodorakis o les músiques corporatives versionades

Marc Colomer, Martí Gelabert
2 min
Ada Colau, Pablo Iglesias i Íñigo Errejón han acompanyat Xavier Domènech en un míting a l'Hospitalet / PERE VIRGILI

BarcelonaTancament musical dels mítings de la campanya de les eleccions espanyoles del 20-D. Després de l'èxit de Miquel Iceta i els seus balls a ritme de 'Don't stop me now' de Freddie Mercury, els partits es rendeixen al poder comunicatiu de la música i deixen enrere el recurs de la sintonia reiterativa per tancar els actes de campanya electoral amb ritmes coneguts, ja siguin originals o versionats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidata del PSC a les eleccions generals per Barcelona ha optat per una peça de Sidonie per tancar els actes electorals. Concretament, es tracta del tema 'Estáis aquí', de l'àlbum Sierra y Canadá de la banda formada a Barcelona a finals dels anys 90 i catapultada a la fama després de guanyar un concurs de promeses a l'Hospitalet de Llobregat.

En canvi, els republicans encapçalats per Gabriel Rufián i Joan Tardà acaben els mítings a ritme del pop-folk de Sense Sal i el tema 'Tinc un nou pla', inclòs en l'àlbum Algun lloc al món.

La coalició que lidera Francesc Homs, Democràcia i Llibertat, s'ha decantat per un clàssic de Lluís Llach com és 'País petit'. Aixó sí, es tracta d ella versió 'Small Country' versionada pel cantautor islandès Halldor Mar.

Pablo Iglesias i els seus acaben els mítings a ritme de pel·lícula. Concretament de 'Z', banda sonora del thriller polític 'Z' -dirigit per Costa-Gavras- que rubrica el compositor, intel·lectual i activista grec Mikis Theodorakis.

A Barcelona, els mítings de la marca de Podem a Catalunya, En Comú Podem, han adoptat com a sintonia de campanya 'On Lâche Rien' dels francesos HK et les Saltimbanks, versionada pels catalans Imad.

Als mítings del PP han optat directament per la via conservadora: sintonia corporativa, això sí, aquesta vegada versionada amb voluntat, diu el mateix PP, de "festa".

stats