Política 26/11/2018

La seu nacional d'Òmnium apareix amb esvàstiques pintades

Mauri adverteix: "No aconseguiran mai silenciar la nostra veu"

Ara
2 min
La seu nacional d'Òmnium apareix plena d'esvàstiques

BarcelonaLa seu nacional d'Òmnium Cultural a Barcelona, al carrer de la Diputació, ha aparegut aquest matí amb esvàstiques pintades. Ho ha denunciat a Twitter el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, que ha reivindicat que seguiran sent "profundament antifeixistes i compromesos amb els drets i les llibertats". "Malgrat que alguns ho voldrien, no aconseguiran mai silenciar la nostra veu", ha insistit.

Des del compte oficial d'Òmnium Cultural també han defensat que "malgrat els atacs de la intolerància més extrema", a l'entitat liderada per Jordi Cuixart continuaran "treballant per la defensa dels drets i de les llibertats de tots". "No passaran", reivindiquen.

El president Quim Torra s'ha emplaçat a seguir lluitant contra el feixisme per la llengua i la cultura catalanes i també per la independència.

El vicepresident Pere Aragonès ha mostrat el seu suport a Òmnium i ha deixat clar que seguiran plantant cara al feixisme.

També Carles Puigdemont ha denunciat a les xarxes socials l'atac a la seu d'Òmnium, i ha defensat: "Ataquen perquè els fem nosa". "Els hem tret la careta i hem ensenyat la seva cara autoritària", ha dit.

Des del PSC, el seu líder, Miquel Iceta, també ha condemnat aquest atac espanyolista.

El tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Asens, dels comuns, ha augurat que els mitjans espanyols no parlaran d'aquest atac espanyolista a diferència de l'acció d'Arran contra el jutge Pablo Llarena, que va acaparar tota l'atenció mediàtica de Madrid.

El diputat de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco, també ha volgut mostrar aquest dilluns la condemna "taxativa i sense cap embut" del seu partit amb motiu de la pintada d'esvàstiques que han aparegut a la seu d'Òmnium. En una roda de premsa a la seu del partit, Martín Blanco ha volgut assenyalar que Ciutadans és "coherent" amb aquestes accions i que per això fan una "condemna ferma i sense cap matís" per la pintada. De la mateixa manera, ha volgut assenyalar que no creu que totes les formacions puguin dir el mateix: "Jo no veig sempre aquestes condemnes tan rotundes per part d'altres partits", ha sentenciat.

stats