POLÍTICA
Política 02/08/2011

Nadal prefereix pactar els desacords amb el PSOE abans que el grup propi

L'exconseller confirma que el PSC vol anar a les urnes amb el debat resolt, tal com avança l'ARA. Defensa posar per escrit quan els diputats catalans podran votar diferent al Congrés

Redacció
2 min
Joaquim Nadal

BarcelonaEl cap del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, confirma que els socialistes catalans volen anar a les urnes amb el debat del grup propi a Madrid resolt, tal com avança aquest dimarts l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RAC1, Nadal ha defensat un pacte amb el PSOE perquè el PSC "pugui expressar i visibilitzar" una veu propia, "una veu que reflecteixi un projecte, tant pel que fa a la matriu dreta-esquerra com a la matriu nacional". "Si una de les dues matrius pren més força que l'altra, el PSC es desdibuixa", ha afegit. És per això que Nadal reclama que el PSC "al congrés o abans" pacti amb els socialistes espanyols "les condicions del pacte de federació i s'estableixi en quines circumstàncies els diputats del PSC han de votar diferent que els del PSOE".

"Si no hi ha grup propi però hi ha un document que diu quan poden votar diferent els diputats del PSC, ho prefereixo", ha remarcat Nadal. També s'ha mostrat convençut que el PSOE acceptaria aquestes condicions.

La direcció del PSC ha decidit ajornar el congrés fins al desembre per fugir del context electoral. Abans del congrés i de les eleccions generals del 20-N, els socialistes tenen un calendari frenètic per aprovar les llistes i per preparar les esmenes al congrés. Enmig de tot aquest procés, els socialistes catalans intentaran tancar un acord amb el PSOE sobre la relació que tindran en endavant els diputats del PSC a Madrid.

La proposta de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el de Sabadell, Manuel Bustos –que representen les ànimes catalanista i la més vinculada al PSOE del PSC– obre la porta a fer que els diputats catalans votin diferent en casos "excepcionals relatius a temes d'especial interès a Catalunya i el seu autogovern".

Zapatero, que segueixi fent de president

p { margin-bottom: 0.21cm; } En l'entrevista a RAC1, Nadal ha pràcticament descartat que José Luís Rodríguez Zapatero faci campanya a Catalunya. El líder socialista al Parlament ha dit que qui haurà de fer campanya és Carme Chacón –si es confirma que és la candidata– i Alfredo Pérez Rubalcaba, cap de cartell del PSOE. “Que Zapatero segueixi fent de president del govern, que té molta feina”, ha etzibat Nadal quan se li ha preguntat si el secretari general del PSOE hauria de fer campanya a Catalunya.

stats