Política 13/03/2013

Navarro estén la mà a Mas per convèncer l'Estat perquè permeti una consulta a Catalunya

El líder del PSC promet estar "al costat" del president per esgotar el diàleg amb tots els actors polítics a nivell estatal

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha estès aquest dimecres la mà al president de la Generalitat, Artur Mas, per ajudar-lo a convèncer l'Estat perquè permeti que se celebri a Catalunya una consulta d'autodeterminació dins del marc de la legalitat. Navarro ha presentat davant del ple del Parlament una proposta de resolució favorable a negociar amb el govern espanyol la convocatòria d'una consulta, una resolució idèntica a la presentada recentment per CiU al Congrés i que van votar també els diputats del PSC -llevat de Carme Chacón- trencant així la disciplina de vot del PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sóc plenament conscient de les dificultats i les reticències que aixeca el dret a decidir a Espanya. Li asseguro -ha dit Navarro adreçant-se a Mas- que de moment qui millor sap això en aquest Parlament sóc jo, per raons òbvies", ha afirmat Navarro, fent al·lusió a la pluja de retrets del PSOE cap a la seva decisió de donar suport al Congrés a la resolució favorable al dret a decidir. Navarro s'ha mostrat convençut que, "almenys amb els socialistes espanyols, la seva feina (de persuasió) ja l'he començada jo".

El líder del PSC ha emplaçat Mas a esgotar totes les vies de diàleg, fer pedagogia i parlar no només amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sinó també amb "tots i cadascun dels líders dels partits estatals", presidents autonòmics i expresidents catalans i espanyols. "Vostè ha de fer de president amb majúscules, i ens tindrà al seu costat", ha promès.

Navarro ha demanat "una negociació de veritat" amb l'executiu central i ha insistit que, com a demòcrata, sosté que els catalans han de poder decidir el seu futur polític, tot i que arribat el moment defensarà el no a la independència. De fet, ha assegurat que el PSC "és l'únic que defensa de veritat un dret a decidir realista i possible", sumant el principi democràtic i el principi de la legalitat.

stats