Política 10/10/2013

El Govern traslladarà a la comunitat internacional la "laxitud" de l'Estat davant la banalització del nazisme

El conseller Homs diu al Parlament que és "inacceptable" que es compari el procés català amb règims totalitaris i demana a Ciutadans que condemni la banalització del nazisme

Acn
2 min
El conseller Homs parlant amb Mas-Colell al Parlament, aquest dimecres / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat que el Govern incorporarà "amb més força" la denúncia de la "banalització del totalitarisme i el nazisme" en el relat de cara a la comunitat internacional. En resposta a una interpel·lació de C's sobre acció exterior en el marc del ple del Parlament, Homs ha denunciat la "laxitud" de l'Estat a l'hora de denunciar pràctiques totalitàries, i ha recordat que, en altres països democràtics, s'aplica directament el Codi Penal davant aquestes situacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha assegurat que vol que Catalunya se situï al costat d'aquests països."En aquest terreny no hi pot haver espai per bromes, metàfores ni comparacions desafortunades", ha afegit. "La comunitat internacional ha de saber que a l'Estat hi ha laxitud en denunciar pràctiques totalitàries que en els països del nostre entorn comporten l'aplicació del Codi Penal", ha afirmat Homs, per després afegir que el Govern vol que Catalunya estigui "clarament" al costat d'aquests països que condemnen sense pal·liatius el totalitarisme i el seu ús "frívol i banal".

En aquesta línia, ha advertit al grup parlamentari de C's que en aquest àmbit no hi ha espai per a "bromes, metàfores ni comparacions desafortunades" i ha reclamat al partit d'Albert Rivera un compromís "sense matisos". Una petició que el diputat de C's José Maria Espejo-Saavedra ha replicat assegurant que el seu partit està d'acord en condemnar els règims totalitaris i la seva banalització.

La rèplica, però, no ha satisfet el conseller de la Presidència, que ha afirmat que donava per descomptat que C's condemna els règims totalitaris. "Li demano una condemna sense matisos de la banalització del nazisme, cosa que els simpatitzants del seu partit practiquen", ha assegurat Homs, que ha qualificat d'intolerable que es compari el procés català amb el nazisme i amb expressions totalitàries. "És del tot inacceptable i ens agradaria que el seu grup parlamentari fos més contundent", ha reblat.

stats