Política 13/07/2013

"L'autèntica crisi a Espanya és de lideratge", segons 'The New York Times'

El cas Bárcenas centra un dels reportatges publicats aquest dissabte a l'edició europea del diari

Ara
2 min
Article New York Times

BarcelonaEl cas Bárcenas ocupa un lloc destacat en l'edició d'aquest dissabte de l''Internacional Herald Tribune', l'edició europea del prestigiós 'The New York Times'. "L'autèntica crisi a Espanya és de lideratge, segons els analistes”, destaca un article signat pel corresponsal a Madrid Raphael Minder.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Amb una majoria a prova de bales al Congrés i una legislatura que no acaba fins al 2015, Rajoy no té una amenaça seriosa de ser expulsat del poder, però el toc de tambor persistent de les denúncies han empès el president espanyol i el seu cercle a negar-ho tot, i això li deixa poc marge de maniobra si les acusacions de Bárcenas persisteixen", adverteix l'article.

El reportatge recull l'opinió de José María de Areilza, professor de dret a l'escola de negocis Esade a Madrid, i José Ignacio Torreblanca, columnista polític i cap de l'oficina a Madrid del Consell Europeu de Relacions Exteriors.

Diu Torreblanca, en referència a les minses respostes de Rajoy sobre els papers de Bárcenas on figuren suposats pagaments en negre a la cúpula del PP: "Un cap de l'executiu no només ha de demanar a la gent que confiï en ell, sinó presentar una història creïble".

El text també recull les paraules de l'advocat Miguel Duran a RAC1 l'endemà de parlar amb l'extresorer del PP a la presó, després que 'El Mundo' publiqués un original de la suposada comptabilitat en B al partit. "Té prou informació per fer caure el govern", va dir Duran.

L'article també recull els últims sondejos que pronostiquen la fi del bipartidisme a Espanya, amb una caiguda electoral del PSOE –teòrica alternativa de govern–, superior i tot a la del PP, fet que "mostra l'extensió i profunditat del descontentament i la desconfiança dels espanyols en els polítics, la monarquia i gairebé totes les altres institucions que s'han vist embolicades en la teranyina d'investigacions de casos corrupció, molts dels quals, relacionats amb contractes de construcció adjudicats abans de l'esclat de la bombolla de la construcció a Espanya el 2008".

stats