Política 25/07/2019

Unides Podem s’abstindrà a la investidura de Sánchez, després de l’última oferta fallida

Iglesias renuncia a les competències en fiscalitat i habitatge

Dani Sánchez Ugart
1 min
Pablo Iglesias amb les mans al cap durant la primera sessió del debat d'investidura

MadridUnides Podem s’abstindrà a la investidura de Pedro Sánchez, després ha fet aquest dijous una proposta per desbloquejar la situació de la investidura de Pedro Sánchez, amb una vicepresidència i tres ministeris per als liles, rebutjada pel PSO. La vicepresidència seria de contingut social i igualtat, mentre que els ministeris serien els de Sanitat; Ocupació, i Ciència i Universitats. El PSOE ho ha rebutjat ràpidament. Unides Podem renunciaria així a les competències en fiscalitat que fins ara reclamava, i també a les d’habitatge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts socialistes han explicat després que “mantenen l’oferta” que ja van formular a Unides Podem, i rebutgen, per tant, la d’última hora del partit de Pablo Iglesias. El partit, a més, recorda que “no hi ha carteres de primera i de segona” i que “totes contribueixen a millorar la vida dels ciutadans i formen part del consell de ministres d’Espanya”.

Els liles justificaven en la seva última oferta que tenen “voluntat de desbloquejar l’actual situació i construir un govern de coalició progressista que abordi els grans reptes” de l’Estat. El partit recordava també que la iniciativa per formar govern li correspon a Pedro Sánchez, i que ells ja havien renunciat als ministeris d’estat i a la presència de Pablo Iglesias al consell de ministres.

La investidura de Pedro Sánchez, doncs, queda abocada al fracàs a les portes de la votació al Congrés de Diputats, atès que els socialistes necessiten els vots liles per tirar endavant la votació.

El responsable de les negociacions de Podem, Pablo Echenique, ha considerat després del no socialista que hi havia “temps” perquè el PSOE pogués acceptar l’oferta, un extrem que no ha succeï.

stats