Política 21/05/2012

De Guindos sobre peatges: "Ens hem d'acostumar que no hi ha res gratis en serveis públics"

El ministre diu que l'economia espanyola es pot convertir en una de les més competitives d'Europa

Acn
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit aquest dilluns que a Espanya cal acostumar-se que "en serveis públics no hi ha res que sigui gratis", en una clara referència a la iniciativa #novullpagar de la plataforma Prou Peatges. El titular d'Economia, però, ha relacionat el moviment contra els peatges catalans amb serveis públics com l'educació o la sanitat, i ha afegit que "en darrera instància, tot té un cost per al contribuent" i "tots ho estem pagant tot".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Luis de Guindos ha fet aquestes declaracions durant un esmorzar informatiu a Madrid en què ha argumentat que "l'esforç dels ciutadans s'ha d'ajustar estrictament a la capacitat econòmica de cadascú".

En aquest sentit, ha dit que el govern espanyol planteja un programa d'estabilitat d'"imposició indirecta", és a dir, sobre el consum, i simultàniament "busca una reducció de la imposició sobre el factor treball, molt penalitzat a Espanya en aquests moments".

Segons De Guindos, la combinació de la reforma laboral i la reforma fiscal ha de permetre fer un pas endavant en la competitivitat de l'Estat, i ha assegurat que si es veu aquest pas endavant com a "estructural i permanent" l'economia espanyola es pot convertir en una de les més competitives de la zona euro.

stats