Política 14/02/2016

El número dos del PP madrileny també dimiteix

D.s.u.
2 min
Ignacio González, fins ara secretari general del PP de Madrid, va presentar la dimissió fa un mes.

MadridEl PP de Madrid ha quedat del tot escapçat. La direcció del partit va anunciar ahir que el número dos d’Esperanza Aguirre, Ignacio González, va presentar fa un mes la seva dimissió com a secretari general. Aguirre va decidir esperar a fer-la pública fins ahir perquè, en teoria, la presidència del partit hauria pogut recaure sobre González de manera transitòria arran de la dimissió de la ja expresidenta. González era un dels homes forts d’Aguirre. Havia sigut número dos de la líder popular en diversos càrrecs i, de fet, va ser el substitut, precisament, de qui ha acabat provocant la dimissió d’Aguirre, Francisco Granados, destituït per la lideresa fa un lustre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

González havia anunciat a Aguirre la seva intenció de dimitir abans de les eleccions del 20 de desembre, però la líder popular li va demanar que esperés a després de la celebració dels comicis. L’ex secretari general li va fer cas, i fa un mes va enviar una carta a Aguirre amb la seva intenció de deixar “totes” les seves responsabilitats al partit.

El moviment aclareix dubtes sobre quin serà el mecanisme per triar la nova junta directiva del PP de Madrid. Sense un candidat clar per ocupar la presidència de manera transitòria, la direcció nacional es veurà abocada a nomenar una junta gestora mentre no se celebra un congrés per triar el relleu de la direcció. Teòricament, el congrés regional ha d’arribar després que se celebri el congrés nacional, que s’endarrereix des del febrer de l’any passat a causa de les diverses cites amb les urnes. La intenció d’Aguirre era haver celebrat abans un congrés extraordinari, obert, on els militants poguessin triar la direcció directament. Rajoy ho havia anat diferint, però aquesta opció podria agafar volada ara que la dimissió de la lideresa ha deixat el PP de Madrid desgovernat.

stats