Política 10/01/2017

El número dos d'Aguirre demana la fusió del PP i C's

Les dues formacions "comparteixen el 80% dels principis, afirma Henríquez de Luna

Ara
1 min
La portaveu del PP a Madrid, Esperanza Aguirre.

MadridEl portaveu adjunt del PP a l'Ajuntament de Madrid, Íñigo Henríquez de Luna, ha advocat aquest dimarts perquè el Partit Popular i Ciutadans acabin sent una mateixa formació perquè entén que el "fraccionament del centredreta és dolent per a la governabilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Madrid, recollida per Europa Press, Henríquez de Luna s'ha referit a aquesta qüestió quan comentava la possibilitat de limitar a dos mandats o un nombre d'anys fix del mateix president de govern, i ha indicat que el que "no té sentit és que Ciutadans decideixi qui ha de ser el candidat del PP".

"Una altra cosa diferent és que en un futur haguem de fer tots els que ens sentim a la dreta de l'esquerra política... Cal anar a un escenari on potser en un futur el PP i Ciutadans siguem una mateixa formació, sempre ho he defensat", ha assenyalat el regidor.

Integració

Preguntat per si aposta per la fusió o l'absorció, ha indicat que no ho sap, i que també es pot parlar d'"integració". "El PP és molt més gran que Ciutadans...", ha explicat. En aquest punt, ha defensat que té molta relació amb els companys de la formació taronja a l'Ajuntament i que creu que comparteixen "el 80% dels principis i valors".

Per això, ha insistit que el "PP ha de treballar en aquesta direcció", ser "obert" i tenir "altura de mires com van tenir", segons ell, Manuel Fraga i José María Aznar. També ha recordat que la exlíder d'UPyD Rosa Díez va ser qui no va voler integrar-se amb Ciutadans i que "ho va pagar molt car".

Per a l'edil popular, "aquest projecte de majoria natural de centredreta segueix sent vigent" i "Ciutadans és un producte dels errors comesos pel PP".

stats