Crisi financera
Política 12/06/2012

El número dos de De Guindos va treballar en un firma del grup que audita la banca

Fernando Jiménez Latorre era director associat de Nera, part d'Oliver Wyman Group, que el 21 de juny tindrà a punt l'examen del sector financer espanyol

Alicia Gutiérrez
1 min
El secretari d'Estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, durant una roda de premsa KIKO HUESCA / EFE

MadridEl secretari d'Estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, va treballar fins abans de ser nomenat per a aquest càrrec en una firma del mateix grup que l'auditora Oliver Wyman, una de les dues societats independents –l'altra és Roland Berger– que han estat contractades pel ministeri i pel Banc d'Espanya per examinar els comptes de la banca espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jiménez Latorre era director associat de Nera, una de les firmes d'Oliver Wyman Group, d'on també penja l'auditora Oliver Wyman i part del hòlding Marsh & McLennan. El ministeri d'Economia no hi veu incompatibilitats i afirma que Oliver Wyman i Nera són empreses diferents, sense vasos comunicants, i que la tasca de Jiménez Latorre es va centrar exclusivament en temes de competència. A més, Economia subratlla que la decisió va correspondre al Banc d'Espanya.

La legislació espanyola sobre conflictes d'interessos diu que un alt càrrec no es pot involucrar en assumptes que afectin societats on hagin treballat durant els dos anys anteriors al seu accés al càrrec. No especifica res, però, de les filials dels conglomerats per als quals s'hagi treballat.

Ho podeu llegir a l'ARA Premium.

stats