Política 09/12/2020

Núria Marín declararà aquest dijous davant la UDEF pel cas del Consell Esportiu de l'Hospitalet

Ho farà com a testimoni en un cas que afecta de manera directa dos regidors socialistes

Ara
2 min
Núria Marín: “Em pensava que el Mobile no es cancel·laria, sincerament”

BarcelonaL'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta del PSC, Núria Marín, declararà aquest dijous com a testimoni davant la unitat de delinqüència econòmica (UDEF) de la Policia Nacional pel cas del Consell Esportiu de l'Hospitalet, segons ha avançat el Nació Digital i han confirmat a l'ARA fonts municipals. Es tracta d'un cas de presumpte desviament de subvencions en el si d'aquest organisme que al juny es va saldar amb la detenció del tinent d'alcaldia i primer secretari del PSC de la ciutat, Cristian Alcázar; del regidor Cristóbal Plaza, i del director del Consell Esportiu, Eduard Galí, que després van ser posats en llibertat provisional. La justícia els investiga pels delictes de malversació de fons públics i de falsedat documental.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas va arrencar el 4 de febrer, quan Jaume Graells, el llavors regidor d'Educació i tinent d'alcalde –també socialista–, va comunicar a Núria Marín les presumptes irregularitats al Consell Esportiu de la ciutat entre el 2016 i el 2019. L'Ajuntament va obrir aleshores una auditoria interna, però Graells, cansat de la "inacció" del govern municipal, va decidir recórrer a la policia. La policia va practicar després les detencions. Davant d'aquests fets, el PSC va decidir no apartar els regidors de les seves funcions argumentant que calia esperar a si finalment s'obria judici oral. Qui sí que va plegar va ser el denunciant del cas, el mateix Graells, que va deixar les seves funcions i es va quedar com a regidor ras. "¿Hem d’esperar que un jutge ens digui si hem fet les coses bé? Més enllà del que determini la justícia, el mateix partit ha de reaccionar amb celeritat", va explicar llavors a l'ACN.

A part dels tres detinguts al juny, posteriorment la UDEF ha sumat almenys vuit persones més a la nòmina d'investigats, tots relacionats amb l'esport a la ciutat –la segona en nombre d'habitants de Catalunya– però cap amb càrrec públic. Segons la denúncia de Graells, s'haurien detectat al Consell una "caixa interna" o caixa B amb pagaments no justificats.

Citada pel Parlament

Precisament el 25 de novembre la comissió d'afers institucionals del Parlament va aprovar amb el vot favorable de tots els partits menys el PSC, que hi va votar en contra, la sol·licitud de compareixença de la mateixa Marín perquè donés explicacions sobre aquest fet. També s'ha citat els regidors Graells, Plaza i Alcázar. Una dia després, Marín, que també és la presidenta de la Diputació de Barcelona, va confirmar la seva voluntat d'anar a la cambra per donar "tota la informació" sobre el tema.

stats