OBJECTIU DE DÈFICIT
Política 03/03/2012

ICV I ERC critiquen que Rajoy "centrifugui" el dèficit espanyol i "castigui" autonomies i ajuntaments

Joan Coscubiela reclama al govern espanyol que "incentivi l'impuls de l'economia" i Anna Simó denuncia que és més "fort amb els febles i feble amb els forts"

Efe
1 min

BarcelonaEl diputat d'ICV al Congrés Joan Coscubiela i la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, han criticat avui que el Govern de Mariano Rajoy "centrifugui" el dèficit espanyol i "castigui" les comunitats autònomes i els ajuntaments. Coscubiela, que avui ha encapçalat una manifestació de persones que tenen els seus estalvis atrapats en participacions preferents dels bancs, ha declarat que "és evident que la política de retallades ens porta més atur i més sofriments per a la gent". Per això, ha reclamat al Govern que canviï aquesta política i "incentivi l'impuls de l'economia". El portaveu d'ICV al Congrés ha criticat que "el senyor Rajoy castiga les comunitats autònomes i els ajuntaments, als quals esprem i els trasllada la rebaixa del dèficit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En termes semblants s'ha expressat la diputada autonòmica d'ERC Anna Simó, que també ha participat en la manifestació dels damnificats per les entitats bancàries. "Mariano Rajoy és molt valent en roda de premsa, on va dir que no arribaria a la rebaixa del dèficit que exigeix la UE, però no es va atrevir a dir-ho dins la reunió", ha manifestat Simó. La diputada republicana ha reprotxat que Rajoy hagi "centrifugat" l'objectiu de dèficit cap a les comunitats autònomes i els ajuntaments, "quan hauria de fer-se un repartiment proporcional a les competències que té cadascú en les matèries més socials, sanitat i educació, que són les que generen més dèficit". En aquest sentit, Simó ha denunciat que el president del govern espanyol es mostra "fort amb els febles i feble amb els forts" i li ha demanat "respecte institucional" i que "el senyor Rajoy compleixi amb els seus compromisos amb Catalunya".

stats