Política 27/09/2015

Obren els col·legis electorals d'una jornada decisiva per a la sobirania

Més de 5,5 milions de catalans estan cridats a les urnes en aquest 27-S, que mesurarà la força de l'independentisme a Catalunya

Elena Freixa
1 min
Cares alegres i cua per votar a l'escola Rius i Taulet, al barri de Gràcia (Barcelona) / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl dia ha arribat. Catalunya decideix en unes eleccions excepcionals per a la seva sobirania. El 27-S ha arrencat a les 9 del matí amb l'obertura dels col·legis electorals, als quals estan cridats a votar més de 5,5 milions de catalans. En alguns col·legis s'hi han fet cues abans de l'obertura per votar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha explicat que la jornada electoral ha engegat sense cap incidident remarcable.

El dispositiu electoral el conformen 8.182 meses per tot el territori català repartides en 2.697 col·legis electorals. Hi ha 24.500 persones mobilitzades per garantir el funcionament de tots ells.

Les expectatives de participació són altes respecte dels últims comicis catalans, del 25 de novembre del 2012, en què ja es va batre un record fregant el 68% de participació. El vot per correu ja apuntava a aquest bon resultat amb un creixement del 56% respecte de les últimes eleccions.

A les urnes s'escolliran els 135 diputats al Parlament, del qual sortirà el proper president de la Generalitat.

stats