Política 18/08/2014

L'Oficina Antifrau amenaça de querellar-se contra Manos Limpias per "acusació falsa"

Daniel de Alfonso nega haver mirat cap a una altra banda davant les denúncies sobre evasió fiscal amb cotxes oficials de la Generalitat

Europa Press
2 min

BarcelonaEl director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, ha amenaçat aquest dilluns de querellar-se contra el sindicat ultra Manos Limpias per haver-lo acusat de no investigar les denúncies sobre evasió fiscal amb cotxes oficials de la Generalitat a Suïssa durant l'etapa de govern de Jordi Pujol. En declaracions a RAC1, De Alfonso ha assegurat que aquesta acusació, llançada pel secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, "és absolutament mentida". "I si aquest senyor no se'n desdiu serem nosaltres els que interposarem una querella per calúmnies i injúries. O si amplien la denúncia, nosaltres hi acudirem després per denúncia d'acusació falsa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres no hem rebut mai ni una sola denúncia sobre Jordi Pujol, ni dels cotxes oficials que suposadament portaven diners cap a Suïssa. És mentida", ha assegurat De Alfonso, que ha apuntat que potser Bernad no ho deia amb "mala fe", sinó que simplement el poden haver "enganyat". Ara bé, ha advertit que no consentirà acusacions com aquestes: "He estat 25 anys jutge de la secció penal de l'Audiència de Barcelona i no estic disposat a permetre que en aquest moment de la meva vida vingui un senyor a desfer tot el que m'ha costat tant de guanyar, que és la credibilitat professional".

De Alfonso ha confirmat que María Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, va acudir tres dies del mes de març del 2013 a l'Oficina Antifrau per denunciar fets vinculats al primogènit de Jordi Pujol. Les seves declaracions van ser traslladades al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz i a la Fiscalia Anticorrupció. "Álvarez buscava un protagonisme desaforat, perquè per més cops que vam intentar agafar dades concretes, ella no concretava res, ella parlava com si estigués en un cafè. Això no és suficient, tan sols ens va donar un parell de dades, que són les que vam poder agafar per fer una línia d'investigació".

stats