Política 13/03/2021

Òmnium impulsa una última ofensiva per recollir signatures en favor de la llei d'amnistia

El text es presentarà la setmana que ve al Congrés de Diputats

ARA
1 min
Dues persones signen a favor de la llei d'amnistia a la plaça de la Virreina de Barcelona

BarcelonaLa llei d'amnistia arribarà al Congrés de Diputats la setmana que ve sense tenir garantida ni tan sols l'admissió a tràmit per part de la mesa que presideix el PSOE. Per donar "solidesa" al text, Òmnium Cultural fa setmanes que va iniciar una recollida de signatures que aquest cap de setmana intensifica amb una "triple ofensiva" política, social i ciutadana, segons recull l'ACN. L’acció Places per l’Amnistia és l'última "embranzida" de suport ciutadà a la llei d’amnistia, ha explicat el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, en un contacte amb la premsa des de la plaça de la Virreina de Barcelona, punt central de la recollida de signatures -hi ha més de 500 punts arreu de Catalunya en municipis com Lleida, Manresa, Girona, Tarragona, Valls, Figueres, la Seu d’Urgell, Igualada, Reus, el Vendrell, Berga, Palafolls, Tremp, Mataró, Ripoll, Sort, Sant Adrià de Besòs, Solsona o Terrassa.

A part dels punts de recollida de signatures, també hi ha hagut actuacions musicals, activitats familiars i infantils, micròfons oberts, accions artístiques i activitats per als més joves. Aquesta iniciativa s’emmarca en "l’ofensiva" en l’àmbit ciutadà per aconseguir l’amnistia, una acció triple i que consta de dues potes més: en l’àmbit social, on s'ha contactat amb centenars d’entitats de la societat civil perquè se sumin a la reivindicació d'amnistia; i en l’àmbit polític, amb l’entrada de la llei al Congrés.

Places per l’Amnistia és una iniciativa d’Òmnium Cultural amb el suport d’entitats municipalistes (AMI i ACM), Amnistia i Llibertat i els partits polítics que s’han compromès a tramitar la llei d'amnistia.

stats