Política 30/12/2019

Omplim Estrasburg torna a convocar l'acte per acompanyar Puigdemont i Comín al Parlament Europeu

L'anul·lació de la marxa havia causat un gran malestar entre les bases independentistes

Xavi Tedó
2 min
Omplim Estrasburg torna a convocar l'acte per acompanyar Puigdemont i Comín al Parlament Europeu

BarcelonaDavant el malestar que havia aixecat la desconvocatòria de la manifestació per acompanyar l'expresident Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín en el seu desembarcament al Parlament Europeu el 13 de gener pels recels que havia generat la marxa en el Consell per la República, Omplim Estrasburg ha rectificat i ha decidit fer un acte a la una del migdia a l’esplanada que hi ha davant l'Eurocambra que s'allargarà fins a les tres. D'aquesta manera, la plataforma vol donar resposta a totes aquelles persones que ja havien adquirit bitllets de vol o que ja havien organitzat autobusos per pujar-hi, tot i que les entitats independentistes, com l'ANC o Òmnium, se n'hagin desentès seguint el criteri del Consell per la República.

Tot i que el Consell per la República va manifestar en un comunicat que les protestes s'han de vehicular a les institucions espanyoles després de la sentència del TJUE, que avala la immunitat d'Oriol Junqueras i, de retruc, de Puigdemont i Comín, la plataforma independentista considera que el veredicte de Luxemburg "ha obert una escletxa en el silenci de les institucions i dels estats membres de la UE respecte al conflicte entre Catalunya i Espanya" i que cal aprofitar-ho per pressionar perquè intervinguin per resoldre el litigi que "oposa els drets dels pobles als drets dels estats".

"I si la institució que ens representa com a ciutadans i pobles és el Parlament Europeu és, doncs, al Parlament Europeu que adreçarem la nostra petició formal d’obligar Espanya a posar fi a la greu violació dels nostres drets de representació política i, més enllà, de reconèixer el dret a l’autodeterminació, com a única solució per resoldre el conflicte entre Espanya i Catalunya", afegeix el comunicat d'Omplim Estrasburg.

En aquest sentit, Omplim Estrasburg deixa clar que "els catalans i catalanes no volem seguir mirant la llibertat des de la graderia" i avisa que no accepten que se'ls "tracti com a refugiats polítics de la repressió espanyola, amb gent empresonada, represaliada, perseguida i castigada". "Recolzats ara en una sentència favorable i amb la veu activa dels nostres eurodiputats al Parlament Europeu, estem fermament convençuts que hem de persistir en la lluita pel reconeixement, per part de les institucions de la UE, dels nostres drets fonamentals com a ciutadanes i ciutadans europeus", conclou el comunicat.

Durant l'acte, llegiran el manifest que han elaborat, en què demanen que "Espanya no posi obstacles a l'exercici del seu mandat com a eurodiputats" i exigeixen al Parlament Europeu, a la Comissió Europea i al Consell que obliguin Espanya a "complir la sentència del TJUE i a garantir el dret de representació política de totes les catalanes i catalans", més enllà de reclamar al Parlament Europeu que reconegui "el dret a l'autodeterminació i que obligui Espanya a fer-lo efectiu com a solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya".

L'acte servirà per recollir més signatures d'adhesió al manifest, subscrit per gairebé 3.500 persones, per presentar una petició formal al Parlament Europeu d’acord amb l’article 227 del Tractat de Funcionament de la UE. La plataforma confia que Puigdemont i Comín, que van anunciar que hi assistirien si no coincidia amb el ple, i també Diana Riba siguin presents a l'acte.

Omplim Estrasburg insta tothom que hi vulgui assistir a enviar un correu electrònic a omplimestrasburg2020@gmail.com indicant el nom, el nombre de persones, la manera de desplaçament preferida i el lloc de sortida. La resposta arribarà en un màxim de 24 hores.

stats