Política 30/07/2014

On és Pujol? L'aïllament d'un expresident abatut després de la confessió

Va marxar divendres de Barcelona mentre es difonia el seu comunicat i va estar gairebé il·localitzable durant tot el cap de setmana. 'La Vanguardia' en troba la pista a La Tor de Querol

Ara
1 min

BarcelonaDivendres 25 de juliol, després d'haver avançat a Artur Mas les seves intencions i d'haver visitat la seva germana Maria per demanar-li perdó per haver-li ocultat durant 34 anys una herència a l'estranger, Jordi Pujol enfilava el camí d'un aïllament pràcticament absolut, mentre el comunicat de la seva confessió ja feia estralls. Completament enfonsat, segons descriuen aquells pocs que van poder parlar-hi en els dies següents, l'expresident de la Generalitat es va recloure en un lloc apartat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tan apartat que quedava que, segons 'La Vanguardia', Pujol s'ha refugiat en una casa del seu fill Josep a La Tor de Querol, a la Cerdanya nord-catalana. Sense telèfon mòbil, sense tenir les seves coordenades, no va ser fàcil per a la direcció de Convergència localitzar-lo per poder acordar amb ell els termes en què seria desposseït de les seves prerrogatives com a expresident. Finalment va parlar-hi Mas telefònicament, poc abans que dimarts al matí anunciés que havien acordat retirar-li la pensió, l'oficina, el personal i el tractament de Molt Honorable que li pertocava pels seus 23 anys al timó de la Generalitat.

stats