CAS PUJOL
Política 26/09/2014

L'oposició reclama explicacions a Pujol sobre els vincles polítics de la seva fortuna oculta

Alícia Sánchez-Camacho (PP) l'acusa de "robar els catalans" mentre promovia que "Espanya roba Catalunya", i Albert Rivera (Ciutadans) ha preguntat si Mas sabia alguna cosa de la "trama"

L. Díaz-roig / O. March
2 min

BarcelonaL'oposició en bloc reclama explicacions sobre la fortuna oculta de 140 milions de pessetes a l'estranger que Jordi Pujol ha confessat tenir des de fa dècades en la compareixença de l'expresident al Parlament. La primera en intervenir ha estat la representant d'ERC, la diputada Gemma Calvet, que li ha preguntat si aquests diners tenien a veure amb "negocis vinculats a qüestions polítiques". Miquel Iceta, primer secretari del PSC, ha lamentat la "manca de credibilitat" que, a parer seu, suposa la confessió de l'expresident.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El to s'ha apujat amb la intervenció de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que ha acusat Pujol de "robar" els catalans "mentre promovia que Espanya roba Catalunya". "Vostè va dir que no té comptes a Suïssa. Que ni vostè ni la seva família té diners a l'estranger. Ha mentit durant trenta anys a tots els catalans i les catalanes. A quins paradisos fiscals té ocults diners?", ha afegit Sánchez-Camacho, que a última hora ha decidit ser qui interpel·lés l'expresident de la Generalitat.

El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, li ha demanat que expliqui a qui va confiar la gestió de la seva fortuna oculta. Herrera també ha demanat el patrimoni dels membres de la família Pujol i ha defensat que la confessió de l'exlíder de CiU, president de la Generalitat entre 1980 i 2003, és el "cop d'aire necessari per fer caure un castell de cartes marcades

"Li traurem un pes de sobre: aquest no és el cas Pujol, és el cas Convergència", ha començat la seva intervenció el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que li ha preguntat si està "pagant amb diners il·lícits" les multes "dels seus propis delictes". "Sabia Artur Mas alguna cosa, d'aquesta trama?", ha preguntat el líder de Ciutadans, que ha aprofitat per carregar contra el PP pel cas Bárcenas. "Vostè sí que ha fet la Hisenda pròpia", ha indicat Rivera.

Abans que intervingués el grup parlamentari de CiU ha estat el torn de David Fernàndez, portaveu de la CUP, que ha indicat que el pujolisme era un "femer amb olor de perfum". Fernàndez ha comparat Pujol amb el doctor Jekyll i Míster Hyde, i també ha carregat contra Cristóbal Montoro per promoure amnisties fiscals. "Escoltar Montoro parlar de frau fiscal és com si un membre del Ku Klux Klan parla de racisme", ha indicat.

El paper de CiU

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha acusat PP i Ciutadans de ser "més justiciers que diputats", i ha carregat contra aquells que volen fer del Parlament "un plató de televisió". "No empastifin el projecte ni el país", ha apuntat Turull.

stats