Política 05/08/2014

L'oposició acusa Mas de fer un balanç "triomfalista"

El PSC veu el president "superat pels esdeveniments" i ICV, "dèbil i fracassat". ERC evita la crítica directa. El PP atribueix la recuperació a Rajoy

Sara González
2 min

BarcelonaEls partits de l'oposició han carregat contra el balanç de legislatura que ha fet el president de la Generalitat, Artur Mas. Al seu judici és massa "triomfalista" i no respon a la realitat que es viu en una Catalunya on, avisen, hi ha molta gent patint les conseqüències de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Massa triomfalisme i poca autocrítica". Aquesta és la valoració que ha fet la portaveu del PSC, Esther Niubó, sobre el balanç de legislatura del president. La dirigent socialista ha assegurat que veu Mas "superat pels esdeveniments" després de la confessió de l'expresident Jordi Pujol.

"No els comprem la seva falsa recuperació econòmica", ha advertit la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, que ha acusat el Govern d'adoptar el mateix discurs de la recuperació econòmica que el PP. La dirigent ecosocialista ha sentenciat que el Govern de Mas "està dèbil i fracassat" perquè la realitat el "desmenteix" i perquè "l'estafa col·lectiva" revelada per Jordi Pujol deixa CiU "debilitada".

El portaveu del PP, Enric Millo, no s'ha estat d'afegir que Mas "o menteix deliberadament o viu en una realitat paral·lela". Segons ell, és gràcies a les mesures impulsades pel govern de Mariano Rajoy que hi ha una expectativa de recuperació econòmica. També ha acusat el president d'estar "instal·lat en la insubmissió democràtica" i de fer "lleis a mida per incomplir la legalitat" el 9-N. En aquest sentit, la seva homòloga de Ciutadans, Carina Mejías, ha titllat de "sorprenent" que Mas segueixi apostant per un referèndum que implicaria la sortida de Catalunya de la UE. També ha lamentat que el president hagi lloat la "transparència" de la Generalitat després que la confessió de Pujol hagi destapat una "trama de corrupció institucionalitzada".

ERC ha estat l'única que ha esquivat carregar contra el discurs del president, tot i que ha reconegut que les famílies i empreses catalanes travessen una situació molt difícil. El diputat Oriol Amorós ha proclamat que Catalunya necessita "un canvi d'etapa" de construcció d'un "nou país", en la qual caldrà "fermesa, perseverança, unitat i mobilització" de cara al 9-N i l'escenari posterior que s'obrirà.

stats