PRIMÀRIES ERC BARCELONA
Política 19/06/2014

Oriol Amorós ofereix a Alfred Bosch que sigui el seu número dos

L'oferta es mantindrà en peu després de les primàries, si les guanya, i afirma que no lliga amb el 'junquerisme' que la mateixa persona lideri ERC al Congrés i a Barcelona

Acn
3 min

BarcelonaOriol Amorós o Alfred Bosch es convertiran en el proper alcaldable d'ERC a Barcelona. Només cal determinar si la persona que perdi les primàries s'integrarà a l'equip del guanyador. En declaracions a l'ACN, Oriol Amorós ha ofert aquest dijous al seu rival que s'incorpori com a número 2 a la candidatura que encapçala, amb l'objectiu de confeccionar una llista que esdevingui el pal de paller de l'esquerra pel dret a decidir. Una oferta sense data de caducitat que també tindria vigència després de les primàries. El diputat republicà ha remarcat la importància que el cap de llista estigui 100% centrat a Barcelona, fet pel qual ell renunciaria a l'escó al Parlament tres mesos abans de les municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El cap de llista hauria de ser qui pugui dedicar-se a la ciutat els 315 dies que queden fins a les municipals. Seria una gran notícia que tingués el suport de qui pot ser la veu del procés a Madrid", ha explicat Amorós a l'ACN. De fet, demana a Bosch que s'impliqui per obrir les llistes d'ERC i aconseguir que moltes veus de dins i fora del partit s'incorporin a les llistes a través de primàries a cada districte.

La construcció de l'espai polític vencedor que pretenen els republicans a Barcelona necessita, segons Amorós, d'una persona centrada al 100% en la ciutat. "Algú que sumi actors socials, residents d'entitats veïnals, presidents de comitès d'empresa, empresaris, emprenedors, etc.", ha destacat. "Es tracta de construir una majoria social perquè el dia abans de les eleccions ja la tinguem a les nostres llistes. I segur que si ho fem l'Alfred i jo tindrem més èxit", ha explicat. Amorós pretén que el "nou maragallisme" estigui representat a ERC amb una gran coalició amb moviments socials i polítics, com Avancem, NECat, 'Socialisme, Catalunya i Llibertat' i el Moviment Barcelona.

L'oferta d'Amorós és vàlida tant pel període de recollida d'avals com pel període previ a la votació en primàries del proper 11 de juliol i també per a la gestió dels resultats posteriors. En cas de guanyar les primàries, Amorós també convidarà Bosch a ser el seu número 2. Es tracta d'una oferta similar a la que va llançar fa alguns dies el portaveu d'ERC a Madrid, que també demana al seu rival que s'integri a la seva candidatura.

La seva tasca al Parlament com a diputat escollit per la demarcació de Barcelona permetrà a Amorós continuar defensant els interessos de la ciutat al Parlament. Ha recordat, a més, que el Parlament es troba a Barcelona, fet que facilita els contactes amb els actors socials barcelonins, a diferència de Bosch, que continuarà dedicant bona part del seu temps a representar ERC al Congrés dels Diputats. Tot i que la feina al Parlament és compatible amb el lideratge de Barcelona, Amorós es compromet, a més, a renunciar al seu escó tres mesos abans de les municipals si ell és l'alcaldable.

Sobre Bosch ha emfatitzat la bona feina que està fent a Madrid i ha subratllat que també pot ser vàlida per a Barcelona, ja que la presència de Bosch a la candidatura donaria més "projecció" a la candidatura. En tot cas, no creu que lligui amb el 'junquerisme', que defensa cares noves a les institucions, el fet que la mateixa persona que hagi liderat una candidatura a Madrid, en lideri una altra a Barcelona. "En aquests moments en què la ciutadania es molt exigent amb el compromís dels seus responsables polítics, es molt més lògic que en quatre fronts electorals (Municipals-Catalanes-Espanyoles-Europees) tinguem quatre caps de llista, que no pas tres caps de llista", ha opinat.

stats