ELECCIONS 25-N
Política 22/11/2012

ERC presenta l'aval d'Irlanda a favor del dret a decidir dels catalans

El ministre d'Afers Exteriors irlandès afirma que són els pobles els que han de decidir els mecanismes pel seu funcionament democràtic, però s'absté de donar cap suport explícit

Acn
2 min
Oriol Junqueras i  Alfred Bosch, aquest dijous a la Plaça d'Europa de L'Hospitalet

L'Hospitalet de LlobregatERC ha presentat aquest dijous la resposta del govern de la República d'Irlanda a la pregunta que va formular al ministre d'Afers Exteriors el diputat del Sinn Féin Sean Crowe sobre el dret a decidir dels catalans. "És competència del poble de qualsevol país de la UE decidir els mecanismes pel seu funcionament democràtic, i no seria apropiat que comentés tal procés de qualsevol país", explica el text signat pel ministre Eamon Glimore, que els republicans interpreten com un aval al procés d'autodeterminació de Catalunya. Si el comunicat no és més explícit és, segons el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, perquè "el Govern de Catalunya mai ha utilitzat explícitament la paraula 'independència'".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha estat acompanyat del president de Catalunya Sí i diputat per ERC al Congrés, Alfred Bosch. Aquest últim ha explicat que durant els darrers mesos s'han posat en contacte amb multitud de governs europeus per tal de trobar complicitats en el procés d'autodeterminació de Catalunya. Finalment, les converses han tingut els seus fruits i, a través de l'històric líder del Sinn Féin Gerry Adams, els republicans van aconseguir entrar una pregunta al Parlament irlandès. El candidat d'ERC ha insistit a reclamar "claredat" per part de totes les formacions, en especial per part de CiU, perquè sigui possible teixir complicitats internacionals a favor que els catalans puguin exercir el seu dret a l'autodeterminació de manera democràtica i pacífica.

Bosch i Junqueras han col·locat simbòlicament una nova estrella a l'escut europeu per demostrar la vocació europeista del partit i donar encara un plus de simbolisme al gest, han triat la plaça d'Europa de l'Hospitalet de Llobregat, on han estat acompanyats d'altres representants de les llistes d'ERC a les eleccions del proper diumenge.

stats