Política 27/05/2018

Junqueras: "Ningú no és imprescindible, ara cal governar"

Assegura a 'La Vanguardia' que Pere Aragonès tindrà les "mans lliures" per dissenyar el seu equip i les polítiques

Europa Press
2 min
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, el dia 2 de novembre abans d’entrar a declarar a l’Audiència Nacional.

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, afirma que "ningú no és imprescindible" i subratlla que el que cal ara és "governar". En una entrevista publicada aquest diumenge a 'La Vanguardia', Junqueras destaca que "el més important és el què i no el qui" i assegura que ajudarà Pere Aragonès a pilotar la vicepresidència econòmica, però que tindrà les "mans lliures" per dissenyar el seu equip i les polítiques a seguir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre si l'objectiu de la legislatura ha de ser tornar a investir Carles Puigdemont, sentencia: "L'objectiu supera per molt qualsevol nom i cognom. L'objectiu és de país. És la justícia i la llibertat per a tots, el benestar col·lectiu".

Junqueras defensa que ERC "planifica una legislatura estable de quatre anys" perquè fa falta projectar estabilitat i no generar més inquietuds de les imprescindibles", si bé reconeix que convocar eleccions és una potestat del president de la Generalitat.

Insisteix que tenen "les portes obertes a dialogar i a parlar de tot", però afegeix que a l'única cosa que no renunciaran és a la "llibertat" i a "exercir la democràcia".

Preguntat sobre si cal ser més del 50% per avançar cap a la independència, Junqueras afirma que "és obvi que sumar més del 50% expressa una majoria absoluta". "També és veritat que quan siguem més del 50% ens diran que hem de ser el 60%", afegeix. Tanmateix, remata: "Si el nostre principal capital és la gent, necessitem una majoria més potent i més homogènia territorialment".

Respecte a la seva opinió sobre els articles del president de la Generalitat, Quim Torra, Junqueras considera: "No es pot valorar una persona per unes opinions concretes o uns tuits de fa anys. També dic que són afirmacions que, òbviament, no comparteixo. A ERC, aquest debat està feliçment superat". I conclou: "A Quim Torra li desitjo tota la sort i encerts. Som un sol poble i estic convençut que ell ho sap".

stats